Avem pârtie de schi în județul Bacău! Se numește Nemira, ca munții care o găzduiesc, se află în partea de nord a stațiunii Slănic Moldova, iar lucrările au fost finalizate joi, 6 martie 2014, printr-o conferință de presă. Înainte de a vă arunca în ironii despre deschiderea unei pârtii de schi la început de primăvară, trebuie să știți câteva detalii care vă vor face să fiți mult mai ponderați.
În primul rând, ceea ce s-a întâmplat joi la Slănic Moldova nu este o inaugurare, ci o conferință de presă pentru marcarea finalizării lucrărilor la Schi Parc Slănic Moldova, un proiect de aproximativ 6 milioane de euro care va contribui nu doar la dezvoltarea stațiunii Slănic Moldova, ci și la progresul economic al județului Bacău.
E ușor și bombastic să faci mișto de faptul că o pârtie de schi a fost finalizată la început de primăvară, dar cei care au reacționat așa uită de un lucru extrem de important: pârtia de schi este gata cu 6 luni mai devreme față de termenul din proiect.
Autoritățile județene au ținut morțiș să dea în folosință pârtia în sezonul de iarnă care tocmai s-a încheiat, însă lucrurile au stat pe loc din cauza demersurilor pentru omologare. De altfel, dacă iarna aceasta nu era una atipică, astăzi s-ar fi schiat la Slănic Moldova, iar unii colegi din presă n-ar mai fi avut șansa să se folosească de ploaie în articolele lor.
Este o zi pe care o așteptăm de câțiva ani de zile. Lucrările au început în urmă cu 12 luni de zile, cu 6 luni mai repede decât a prevăzut constructorul la început. Orice strategie de dezvoltare a județului sau a stațiunii Slănic Moldova a inclus această pârtie care cred că va constitui un element în plus de atracție pentru turiști. Nu sunt schior, dar poate voi deveni. Mi-aș fi dorit ca această conferință de presă să fie la baza pârtiei, dar condițiile meteo nu le putem influența. Repet, investiția a fost finalizată cu 6 luni mai repede. – Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău
Cei prezenți la conferința de presă, Andrei Șerban (primarul orașului Slănic Moldova), Dan Tătaru (senatorul de zonă, colegiul 3), Dragoș Benea și Nicolae Gnatiuc (viceprimar Onești), au mai vorbit despre un viitor aqualand acoperit, un patinoar, o zonă pentru role și o bază sportivă la Slănic Moldova, dar și despre celelalte investiții în zona Târgu Ocna – Slănic Moldova, „pariul turistic” al județului.
Despre pârtia de schi de la Slănic Moldova am mai vorbit, dar voi relua detaliile:
Pârtia Nemira este amplasată pe versantul nordic al Munţilor Nemira, accesul se face din spatele Complexului Cerdac, are o lungime de 1.400 m şi o lăţime de 38 m o pantă cu dificultate medie-uşoară (17% pantă medie). Pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu (telescaun), instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont etc.
Cât despre accesul pe pârtie, acestea sunt tarifele pentru telescaun, aprobate în luna ianuarie de Consiliul Județean:
Având în vedere că am învățat recent să schiez, știu unde mă voi duce când va da zăpada iarna viitoare: Slănic Moldova.
Fotografii din timpul construcțiilor
Detalii de la conferința de presă găsiți la Aghiuță, iar fotografii la Inima Bacăului.
One thought on “Foto: Lucrările la Pârtia de schi Slănic Moldova au fost finalizate”