Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban

Joi, 18 Februarie 2021 | Bacau | 1 comentariu

Știți teoria geamurilor sparte, potrivit căreia stricăciunile sau semnele de vandalism aduse unui bun vor atrage, dacă nu sunt reparate cât mai repede, alte distrugeri? Pe bună dreptate, mai mulți dintre voi ați menționat-o.

Ei bine, în Bacău, având în vedere placerea unora (pe care încă nu am reușit să o înțeleg) de a distruge mobilierul urban, suntem într-o continuă luptă contratimp de a repara pagubele produse pe străzile, prin parcurile sau pe aleile din oraș.

Poliția Locală aduce aproape zilnic la cunoștința noastră problemele identificate pe toată raza municipiului, iar treaba direcțiilor primăriei este să le remedieze. În ultimele zile, Direcția Salubrizare Agrement Parcuri a reparat bănci și coșuri rupte din zonele Aleea Ghioceilor (parcul Bazinului de înot), Parcul Catedralei, aleea dintre SIF Moldova și Sala de Atletism, stația de autobuz de la Ambulanță (9 Mai) etc.

Sunt lucruri mici care se întâmplă zilnic, dar care contează în ideea ca mobilierul urban existent să fie întreținut și să nu atragă și alte distrugeri. Sigur că vom monta coșuri de gunoi și bănci noi, dar degeaba dacă nu avem grijă de ele.

Dacă observați indivizi care distrug mobilierul urban, vă rog să faceți un bine comunității și să sesizați respectivele cazuri. Mulțumim!

banca parcul cancicov

1 comentariu la “Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban”

  1. Petre 24 Februarie 2021 at 15:06 Permalink

    Poate ca exista o cauza psihologica, probabil ancorata in nevoi umane neimplinite.

    O intrebare buna cred ca este “Ce trebuie sa se intample cu un om ca sa ajunga sa faca asa ceva?” Degeaba tratam temporar simptomele daca nu tratam si cauza.

    Eu as miza pe o trauma emotionala masiva pe linie de atasament combinata cu o nevoie acuta de apartenenta. De aici se ajunge usor la teribilism.


Lasa un comentariu