Măgari în trafic

Duminica, 13 Aprilie 2014 | stiri | 4 comentarii

Săptămâna trecută a apărut pe Facebook un nou grup dedicat băcăuanilor, intitulat “Măgar în trafic”. Ce am remarcat de la bun început este faptul că inițiativa are caracter civic. Cum? E simplu.

Membrii grupului sunt învățați/încurajați/rugați, înainte de a posta pe grup fotografia cu “măgarul” întâlnit în trafic, să sune la 112 și să declare fapta pe care au surprins-o. Toate acestea în speranța ca cei de la Poliția Rutieră se vor plictisi de apeluri și vor lua acțiune singuri și în special acolo unde trebuie – mai spune deviza grupului.

Câțiva măgari. Restul îi găsiți pe grup.

Bonus, măgari surprinși de mine: ianuarie 2013, mai 2012, ianuarie 2012, ianuarie 2010, mai 2009, martie 2009, februarie 2009, februarie 2009 etc.

4 comentarii la “Măgari în trafic”

 1. bacaoan 13 Aprilie 2014 at 15:55 Permalink

  Passatul ala WLX e al viceprimarului Sustac.
  asta e respectul lui fata de cetateni,parcheaza masina in intersectie si pe trecere.

 2. Nedelcu Adrian 13 Aprilie 2014 at 21:17 Permalink

  Frumoasă iniţiativă… nu zic nu. Dar cum avem “măgari în trafic” aşa avem şi “măgari pe facebook”. Dacă primii comit ilegalităţi în trafic, cei din urmă comit ilegalităţi cu dreptul la intimitate a celor dintâi. O fi ilegal, imoral şi necivilizat ceea ce fac, dar asta nu dă dreptul nimănui să le afişeze numerele de înmatriculare fără acordul lor, expunându-i în acest mod la “vizite inopinante” din partea hoţilor de maşini, în căutare de pradă. Iar voi îi serviţi pe tavă. Punctul doi ar fi că de multe ori este totul de conjunctură, fără să luaţi în seamă prezenţa semnelor şi indicatoarelor.
  Trei…au greşit, sunaţi unde trebuie, poliţia rutieră, poliţia de aproximitate (gardieni publici) şi ce mai vreti voi, dar nu trebuie să faceţi poze cu maşinile lor punând şi numărul de înmatriculare, deoarece intraţi la încălcarea dreptului la viaţă privată şi lezarea demnităţii.
  Legea 287/2009, capitolul II, secţiunea 3, articolul 71:
  “Dreptul la viaţa privată
  (1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
  (2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
  (3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.”

  Dar nu numai acest articol din lege, dar şi următoarele articole tratează aceeaşi temă sau apără aceleaşi drepturi.

  Încă o chestie asupra căruia nimeni nu s-a informat dar ştiţi să săriţi de fund în sus.

 3. radu 14 Aprilie 2014 at 00:22 Permalink

  Nedelcu, de cand pana cand numarul de inmatriculare e ceva “intim”.Il vede oricine, atata timp cat masina e pe spatiu public.Hotii trebuie neaparat sa vada o poza de-a masinii, nu o pot fura oricum?Apoi din cate vad pozele sunt facute numai pe spatiu privat, adica parcarile supermarketurilor.Nu cred ca politia rutiera are vreo putere acolo, doar daca sa zicem sa intampla vreun accident.

 4. Antonio 9 Mai 2014 at 12:20 Permalink

  @Nedelcu Adrian, in strada iti vede masina parcata nasol de 10 ori mai multi oameni decat in grupul ala. Daca nu vrei sa apara respecta regulile.


Lasa un comentariu