Mâine ne vedem la Reuniunea bicicliștilor băcăuani

Vineri, 31 Martie 2017 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

Mâine, 1 aprilie, vă scoatem din casă și vă invităm la “Reuniunea bicicliștilor băcăuani”, prima pedalare la unison din acest an organizată de grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete. Aceasta nu este o păcăleală!

Așadar, sunăm adunarea la ora 16:00, în Piața Tricolorului, de unde în minutele următoare vom pleca într-un marș ciclist pe un traseu de 8 km, astfel:

Centru -> Statuia lui Ștefan cel Mare -> Bulevardul Unirii -> str. 9 Mai -> Piața Centrală -> str. Alexandru cel Bun -> str. Ion Luca Caragiale -> str. Vadu Bistriței -> str. Mioriței -> str. Energiei -> str. Oituz -> Statuia lui Ștefan cel Mare -> str. Mărășești -> punct final în Parcul Cancicov (la fântână).

Ne reunim în primul rând pentru a face mișcare și, desigur, pentru a le atrage atenția noilor conducători locali cu privire la necesitatea dezvoltării unei infrastructuri dedicate bicicliștilor în orașul Bacău și a urgentării demersurilor privind realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Apropo de asta, între timp ne-a fost prezentată o schiță a viitoarelor piste pentru biciclete care nu arată deloc rău.

Vom avea antemergător de la Poliția Rutieră și ne vom deplasa cu o viteză de aproximativ 10-15 kilometri pe oră, astfel încât coloana să rămână cât mai compactă.

Parteneri: I Love Bacau, Elephant Bike Club, Probike Group Bacau, Bacaul Pedaleaza, Bacaul Civic, Surf the Earth Project – STEP, Asociatia Pentru Dezvoltare Activa (lista rămânând deschisă pentru cei toți cei dispuși să se alăture demersului nostru).

cover reuniunea biciclistilor bacauani

3 comentarii la “Mâine ne vedem la Reuniunea bicicliștilor băcăuani”

 1. C. 31 Martie 2017 at 21:50 Permalink

  cu sau fără aprobarea primăriei?

  • Kristofer 31 Martie 2017 at 22:04 Permalink

   Legea nu prevede nicio aprobare prealabilă pentru astfel de evenimente, ci doar depunerea unei înștiințări la primăria din localitate. Lucru pe care l-am făcut și în urma căruia am primit astăzi de veste că avizul este favorabil. Ar fi fost culmea să ne împiedice în vreun fel. Până la urmă, e vorba de o simplă plimbare.

 2. anonimus 31 Martie 2017 at 21:58 Permalink

  Venim, venim!


Lasa un comentariu