Marsul verde si mersul cu bicicleta in Cancicov

Vineri, 4 Iunie 2010 | Bacau, stiri | 6 comentarii

Daca sustineti conservarea mediul inconjurator si sunteti solidar cu actiunile de protejare a acestuia, veniti cu rolele sau cu bicicleta in Parcul Cancicov, sambata, 5 iunie 2010. Actiunea este organizata de Green Peace cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.

Ca tot vorbim despre biciclete si Parcul Cancicov, imi permit sa fac un scurt comentariu privind faptul ca mersul pe bicicleta este interzis in cel mai important parc din oras. Acum stau si ma intreb daca agentii Politiei Primariei ii vor lasa pe biciclisti sa se plimbe sambata in parc. Spun asta pentru ca biciclistii sunt fugariti mereu din parc. Cum inca nu exista pista pentru biciclete, ciclistii bacauani nu au un spatiu amenajat unde sa pedaleze civilizat.

De voie, de nevoie, Politia Primariei este obligata sa permita accesul biciclistilor sambata in parc pentru ca Green Peace are autorizatie. Hm, unde s-a ajuns! Biciclistii trebuie sa aiba autorizatie pentru un lucru banal precum plimbatul intr-un parc dintr-un oras European? De fapt, nu e de mirare. Foarte multe lucruri sunt pe dos in ceea ce priveste incurajarea practicarii sportului, iar acesta este unul dintre ele.

In trecut eram un mare fan al mersului pe bicicleta si ma plimbam ore intregi in Parcul Cancicov. Faceam kilometri intregi. Imi doresc si acum sa fac acelasi lucru, dar unde? In parc imi da amenda, iar pista de biciclete in oras nu avem.

6 comentarii la “Marsul verde si mersul cu bicicleta in Cancicov”

 1. Anonymous 4 Iunie 2010 at 06:46 Permalink

  Ai dreptate kristofer , merg cu bicicleta minim de 2-3 ori pe saptamana si nu am idee pe unde sa ma mai plimb ( si nu, nu vreau sa inconjor propriul bloc cum ma sfatuiesc "paznicii" din Cancicov )pe insula nu ai voie , pe trotuar nu , pe strada da masina peste tine .Daca nu ma insel era o "pista de biciclete" langa insula dar au rupt pilonii si acuma circula masinile .

 2. tudor 4 Iunie 2010 at 11:48 Permalink

  Cu vreo 2 ani in urma dadeam ture in jurul orasului, pe varianta (URA-CET-Letea veche-targul de masini-Serbanesti-Gara-Centru-Narcisa). O adevarata placere sa te plimbi la juma' de metru de rotile tirurilor. Sa nu mai vorbim de santurile lasate de acestea in asfalt. Si oricum, decat sa avem parte de piste pentru biciclete de tipul celor care s-au contruit in Iasi, mai bine fara.

 3. Anonymous 4 Iunie 2010 at 15:02 Permalink

  (PRESS)

  Stavarache e un mare mincinos din toti primarii care au fost pana la ora actuala.

  E cel mai pervers om posibil si prefacut…

  La el nu exista audiente decat daca te duci cu spaga si iti baga pe gat spatiile lui umbrarescu cand vine vorba de proiecte de genu si "ca nu e nevoie de asa ceva in orasul BC, sunt altele mai importante"… ca ce ?

  Si se spala pe maini cu mainile celor de la Politia Primariei, care ii sunt in subordine, si in orasul BC este interzisa plimbarea cu bicicleta, peste tot… NUMA LANGA INSULA, acea fasie pe partea magazinului PLUS, cica e dedicata rolarilor si biciclistilor… doar ca acolo scooterele, masinile troneaza…

  UN MARE MARE MINCINOS

 4. scav 4 Iunie 2010 at 15:36 Permalink

  Am vrut sa merg cu bicicleta pe insula acum cateva zile , la intrare paznicu imi spune ca daca vreau sa intru trebuie sa merg pe langa ea , amabil de altfel dar pana la urma asta e si toata chestia sa te plimbi undeva cu bicicleta.
  Sunt foarte mult lucruri pe dos aici , dar daca se monteaza lumea poate mai schimbam si noi ceva !

  apropo are si iasul pista )))

 5. Anonymous 6 Iunie 2010 at 14:59 Permalink

  pai cum sa nu aibe IASUL…!!!

  Iasul, nu are un mincinos DE PRIMAR ca asta din BC care nu face nimica din cele promise publicului… isi rezolva doar interesele, ca stie ca e ultimul lui mandat DA, LOGIC…

 6. Anonymous 10 Iunie 2010 at 14:19 Permalink

  nu exista parc in tara unde sa nu poti sa te plimbi cu bicicleta…in bucuresti in toate parcurile ai voie cu bicicleta.mi se pare o aberatie sa nu poti sa mergi cu bicicleta in parc,atat timp cat mergi civilizat si ii respecti pe cei din jur.


Lasa un comentariu