Martisoare in Bacau

Duminica, 2 Martie 2008 | Bacau, foto, stiri | 1 comentariu

Uite ca a venit luna martie cu 1 si cu 8 martie, doua zile in care nu incapi in restaurant, doua zile considerate sarbatoare. Eu mi-am adaptat bannerul si am pus un martisor pe el.
Ca orice sarbatoare de acest gen, martisorul a devenit o sarbatoare comerciala, spiritul evenimentului ramanand in urma. Acum putem vedea diverse martisoare ca: o masina, o geanta de fite mai scumpa decat un jucator de fotbal de la FCM Bacau sau alte martisoare, numai fundita alb-rosie nu.

Am fost alaltaieri dupa scoala in locul numit de bacauani “sub pasaj” unde stiu ca se vand in fiecare an mii de martisoare. Am fotografiat mai mult aspectul organizatoric in defavoarea martisoarelor propriu-zise, deoarece drept sa spun, sunt o multime de tampenii. De la ursuleti de plus pana la casute din lemn cu papagali care au ata alb-rosie legata la gat, rar poti gasi un martisor basic, gen un cosar, un ghiocel, o potcoava sau un martisor cu intiala numelui.

Comerciantii de martisoare s-au asezat ca in fiecare an in doua locuri, ambele pasaje pe unde trece multa lume. Buna alegere, iar Primaria Bacau i-a ajutat, inchizand o strada pentru martisoare (foto jos!).

Jos sunt 4 poze de la fata locului si o poza din satelit cu locatiile unde puteti gasi majoritatea martisoarelor!

Vineri seara pe 29 martie nu era foarte aglomerat

Uitati ce tipuri de martisoare putem gasi…penibil

Relativ putini comercianti fata de zilele ce vor urma

Strada inchisa special pentru aceste martisoare

Doua locuri de unde puteti alege

1 comentariu la “Martisoare in Bacau”

  1. Anonymous 2 Martie 2008 at 19:53 Permalink

    imaginea din satelit..:))


Lasa un comentariu