Meseria lor este partidul? – partea I

Luni, 17 August 2020 | Uncategorized | 1 comentariu

Tot îl aud de o perioadă pe Lucian Șova, mai nou mare maestru de ceremonii pe la PSD Bacău în loc să fie candidat la locale (dar înțeleg, e nasol să te sondezi de vreo 3 ori și niciodată să nu sari de 6-7% oricât de mult și de des te-ai încrunta la cameră), că oamenii lor ar avea meserii față de “politrucii fără job propuși de alte partide.”

Ia hai să vedem ce joburi au meseriașii lor. Astăzi, prima parte.

meserie partid

Nu pot să nu încep cu Ilinca Șova, fiica domnului deputat, angajată la cabinetul europarlamentarului Dragoș Benea imediat după ce dl. Șova a devenit șef de filială municipală. Un soi de quid pro quo de baștină. Sunt sigur că o recomandă studiile, experiența în domeniul afacerilor europene și aptitudinile desăvârșite, nicidecum familia și pilele politice.

Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, lidera grupului consilierilor locali ai PSD Bacău, este începând cu primăvara anului 2017 director la Oficiul Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bacău, lector la Universitatea “Vasile Alecsandri”, membru în Adunarea Generală a Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) etc. Cu siguranță ziua ei are mai mult de 24 de ore, așa cum bine a titrat Ziarul de Bacău, așa cum și ascensiunea ei profesională nu are nicio legătură cu faptul că e fiica primarului care conduce Valea Seacă de 24 de ani (6 mandate).

În 2016, când a intrat în Consiliul Local din partea PSD în mare tovărășie cu actualul primar Necula, Adrian Gavriliu câștiga vreo 40.000 de lei pe an (fără să calculăm premiile). După câteva luni de mandat, de meseriaș ce este și nicidecum că ar fi avut vreo susținere politică, Gavriliu a devenit director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Bacău, astfel încât veniturile sale oficiale s-au triplat, sărind de 10.000 de lei/lună. Nu le-am inclus aici pe cele neoficiale vehiculate, că încă nu știm exact ce scrie în mult așteptatul raport al Corpului de control pe care primarul îl ține (încă) ascuns.

Raluca Ioana Dinu, intrată și ea în Consiliul Local în 2016 cu promoția Necula, este medic și meseria sigur că nu i-o putem pune la îndoială. Dar putem să precizăm că a devenit director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău la câteva luni după accederea în CL, salt profesional care i-a triplat veniturile salariale din bani publici, potrivit declarației sale de avere pe anul trecut. Mai interesant la ea este cum în timp ce deține funcție solicitantă de conducere la spital are activitate și la cabinetul medical personal, dar cine sunt eu să-i număr orele unui vicepreședinte PSD Bacău? :)

Încheiem primul episod al profesioniștilor cu job de la stat de la PSD Bacău cu Laur Gâțu-Șova din aceeași promoție Necula 2016, situat acum pe loc semi-eligibil. Este șef de complex de asistență socială la DGASPC Bacău și cu siguranță că acest lucru nu are vreo legătură cu faptul că de ani de zile este soldat disciplinat al partidului și membru prin birourile de conducere ale PSD Bacău.

Sugestiile voastre pentru episodul 2 sunt binevenite.

 

Tags:

1 comentariu la “Meseria lor este partidul? – partea I”

  1. Adrian Fartulescu 26 August 2020 at 19:54 Permalink

    episodul doi ar fi mai interesant daca ar urmari “motorasele” partidului,: un Radu Lazar, Ovidiu Galea, Nicu Zaharia, etc. Adica truoa de soc care “face tot ” prin oras.


Lasa un comentariu