Mi-e dor de curatenia de primavara de alta data

Luni, 4 Aprilie 2011 | Pareri personale | 6 comentarii

Zeci de tractoare si sute de oameni de la salubritate prin oras, puzderie de cetateni care sa mature in fata scarii, coada in piata la maturi, coada si la standul cu flori, toate le puteai vedea in urma cu cativa ani la venirea primaverii.

Unde sunt gospodarii de alta data? Tin minte ca pana nu demult era mare agitatie la standurile sau magazinele pentru treburi casnice. Acum, cel putin in Bacau, totul este gri. De la cele mai infundate, pana la cele mai cunoscute strazi, peste tot troneaza praful si mizeria. Nu flori, dar o tona de gunoaie.

Sunt genul de om pe care sa il doara capul daca se pune in pat si vede ca jaluzelele, spre exemplu, nu sunt asezate toate in linie. Sau sunt stresat cand desktop-ul este dezordonat. Sau cand pe birou se afla lucruri inutile. Imi place sa traiesc in ordine si in locuri luminate. Nu-mi place praful si urasc nepasarea cand vine vorba de gestionarea propriei gospodarii.

Si da, cred ca suntem datori sa ne stergem pe picioare la intrarea in scara, chiar sa iesim in fata blocului si sa strangem gunoiele, in cazul in care salubritatea nu isi face treaba. Cum in Bacau Directia de Salubritate si Spatii Verzi este la pamant si nu reuseste sa faca curatenie macar in centrul orasului, asta e, trebuie sa punem piciorul in prag daca avem pretentia sa traim civilizat.

6 comentarii la “Mi-e dor de curatenia de primavara de alta data”

 1. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 15:00 Permalink

  chiar la asta ma gandeam si eu acuma cateva zile 😐 unde e curatenia de pe vremea fostului primar , cand toate strazile erau reasfaltate/revopsite, flori replantate pe centru , iarba inverzita … vremuri apruse se pare

 2. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 20:11 Permalink

  da…vremea fostului primar…cand nu aveam ce strazi sa reasfaltam/revopsim, 2 flori plantate in ghivece si neudate, iarba inexistenta… fiti seriosi oameni buni. orice om daca sta prea mult la putere devine corupt. stava era ok la inceput, a facut treaba buna 3 ani, dupa si-a ales oameni gresiti pe langa el.

 3. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 20:17 Permalink

  mda..cu toate ca ar fi inca un motiv in plus pt " curatenia de primavara" ca in tomana sunt si alegeri

 4. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 21:55 Permalink

  insa pe langa primar si restul responsabililor ar trebui sa ne simtim… de ex atunci cand mergem pe strada si vedem o hartie o punem in cosul de gunoi:)

  deci tine si de noi, cetateni ai Bacaului, imaginea si curatenia acestui oras

  CORECT?

 5. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 21:55 Permalink

  Alegerile locale vor fi primavara viitoare (2012) – atunci sa te tii curatenie si flori, iarba etc.

 6. Anonymous 6 Aprilie 2011 at 08:56 Permalink

  e de vina si disponibilizarile de anul trecut 2010 din salubritate !!! nu mai sunt oamenii suficienti sa ocupe tot orasul la curatenie !! putem sa ne facem fiecare curatenie in fata blocului !!!


Lasa un comentariu