MiG-uri la biserica

Duminica, 30 Ianuarie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 4 comentarii

Am citit-o o data, am citit-o si a doua oara, m-am spalat pe fata, am mancat ceva, dupa care am citit-o si a treia oara ca sa ma asigur ca stirea pe care o citesc este reala. Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a cerut de la MApN doua MiG 21 pe care sa le expuna in curtile a doua biserici.

Singura legatura pe care as vedea-o intre biserica si MiG-urile 21 este ca pilotii care au murit in urma accidentelor in care au fost implicate aparatele de zbor au ajuns intr-un lacas de cult, dar la orizontala. Cinic, dar adevarat.

Daca tot am vorbit despre asta, dupa mine as retrage toate MiG-urile si le-as expune nu conteaza unde, numai sa nu mai aud zgomotul pe care il fac acestea la decolare. In Bacau sunt zile cand de la Baza 95 Aeriana se decoleaza de zeci de ori. O adevara poluare fonica, mai ales pentru cetatenii care locuiesc in zona de sud a orasului.

Pe de alta parte, MiG-urile 21 vor fi inlocuite in curand cu aparate de zbor care sa fie compatibile cu misiunile NATO/UE pentru ca in 2013 actuala flota de vanatoare militara a Romaniei iese din uz.

Cel mai probabil vom achizitiona avioane F16. Parlamentul trebuie sa isi dea avizul pentru lista de achizitii a Ministerului Apararii care cuprinde 24 de avioane F16, singurele compatibile cu F35, aeronava cara va deveni un standard al NATO in 2018. F35 este bijuterie.

Ambele fotografii sunt realizate pe 3 iulie 2010, la Mitingul aviatic de la Baza 95 Aeriana Bacau.

4 comentarii la “MiG-uri la biserica”

 1. Aghiuta 30 Ianuarie 2011 at 15:01 Permalink

  Nu inteleg de ce trebuie sa ne mandrim cu MiG-urile. Sunt de fabricatie ruseasca, e meritul altora pentru reusita aparatelor. E ca si cum am planta Mercedesuri si BMW-uri la intersectii. Sunt frumoase, bune, le conducem, le folosim, dar nu-s romanesti.
  Cel mult, romanii pot face monumentul Poalei in brau sau al Mititelului. Ca atata stie natia asta.

 2. kristofer93 30 Ianuarie 2011 at 15:03 Permalink

  N-ai inteles. Le punem peste tot ca monument pentru ca am reusit performanta de a le conduce si, uneori, de a le prabusi.

 3. crazy 30 Ianuarie 2011 at 22:07 Permalink

  Asta le-a intrecut pe toate serios nu am mai ras asa bine de ceva timp.E cea mai penibila chestie pe care doar in Romania o poti intalnii.Probabil preotii le pot folosii pentru a se deplasa la pomeni sau ceva de genul asta.

 4. Zeng 31 Ianuarie 2011 at 11:11 Permalink

  @crazy

  Prea tare asta cu pomenile :)) =))
  Si ca de obicei, biserica sfideaza criza…si tot ce o inconjoara.


Lasa un comentariu