Minciuni grosolane spuse de primarul Necula despre activitatea mea

Miercuri, 6 Septembrie 2017 | Pareri personale, Politica | 5 comentarii

Că nu știe administrație publică, că este crescut politic pe rând de careul Sechelariu-Vlase-Hrebenciuc-Benea, că se raportează în continuare numai la “greaua moștenire” lăsată de liberali, că nu e în stare să termine un parc sau că practică un leadership “heirupist” la cârma Primăriei Bacău nu mai sunt noutăți, cel puțin pentru mine, cu privire la primarul Cosmin Necula.

Totuși, ceea ce bănuiam de o perioadă s-a adeverit astăzi, și anume că primarului Necula îi place să mintă ticălos, fără vreo rușine, doar ca să își acopere impotența administrativă. Astăzi, încercând să mă bage în aceeași oală cu liberalii din Consiliul Local, Cosmin Necula a așternut pe pagina sa de Facebook o serie de minciuni grosolane despre activitatea mea de consilier local independent.

În primul rând, trebuie să știți că primarul Necula beneficiază de o majoritate politică lejeră în Consiliul Local al municipiului Bacău: PSD+ALDE+PMP=13 voturi, adică 56%. Așadar, au oricând cu un vot peste sufragiile necesare adoptării deciziilor referitoare la bugetul local, cele despre care se face referire în postarea mincinoasă a primarului. Nu e vina opoziției că el nu e în stare să își alinieze ridicătorii de mână în spatele său.

modalitate vot

Ca să fie clar, PNL + subsemnatul = 5 voturi. 23-5=18. Cu 5 voturi împotrivă nu pot fi respinse nici măcar acele hotărâri care implică patrimoniul public al municipiului și pentru care este nevoie de minimum 16 voturi.

Cele 5 minciuni ale primarului Necula la adresa mea:

1. Rectificarea bugetară care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a fost aprobată, contrar celor spuse de primarul Necula. Astfel, toate modificările bugetare care au fost anunțate în proiectul de hotărâre prezentat la ședința de pe 31 august 2017 și repus în discuție la ședința de azi au primit votul tuturor consilierilor. Așadar, “consilierii PNL și C. Ghingheș au trântit în ședința de astăzi a Consiliului Local rectificarea bugetară […]” este o afirmație total falsă, iar acest lucru se va putea observa și în procesul verbal oficial al ședinței care va fi publicat zilele viitoare.

Alocarea bugetară de 250.000 de lei pentru dezinsecția și deratizarea școlilor nu s-a aflat nici pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna trecută, nici printre proiectele comunicate în termenul legal pentru întrunirea desfășurată astăzi. Dacă veți analiza proiectele de hotărâre (unu, doi) propuse de primar, nu veți găsi nicio mențiune cu privire la alocarea de fonduri cu scopul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar 2017-2018.

Screen Shot 2017-09-06 at 19.53.49

2. Nu numai că am votat proiectul nr. 14 de pe ordinea de zi privind schimbarea destinației unui teren de 11.000 mp din zona autogării astfel încât acolo să apară o parcare supraterană, dar l-am și susținut, explicându-le colegilor liberali ce prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) cu privire la acea zonă și de ce o parcare rezidențială de tip park & ride este binevenită acolo. Așadar, o altă mare minciună a primarului cu privire la activitatea mea.

3. Un consilier local de la PSD a venit astăzi, la ședință, pe nepusă masă, cu mai multe amendamente, necomunicate anterior întrunirii Consiliului Local, prin care câteva miliarde de lei vechi ar fi fost alocate fără dezbatere publică și fără prea multe detalii pentru cetățeni și opinia publică. Pe șleau, administrația Necula a descoperit că are nevoie de deratizare și dezinsecție la școli și licee sau de repararea terenului de al Școlii Alexandru cel Bun cu doar 4 zile înainte de începerea cursurilor. Asta confirmă din nou heirupismul cu care acești oameni conduc la această oră orașul.

Concluzionând, îl somez public pe primarul Necula să îndrepte aceste informații eronate pe care le-a emis la adresa mea! Figurile de stil colorate, cuvintele mai tari sau țipetele sale din ședințele Consiliului Local le pot înțelege într-o oarecare măsură, dar nu pot tolera minciunile care țintesc în mod direct persoana mea și activitatea pe care o depun zilnic pentru băcăuani.

cosmin-necula-primar-viceprimari

 

5 comentarii la “Minciuni grosolane spuse de primarul Necula despre activitatea mea”

 1. Codrin 6 Septembrie 2017 at 21:03 Permalink

  Necula e chiar penibil pentru ca arunca non stop vina pe opozitie. Neneee, se fac acusica 2 ani de mandat si matale nika n-ai facut din programul tau de “guvernare locala”! Unde sunt alea 68 de strazi modernizate? Dar alea 1000 de locuri de parcare? Dar alea 100 de blocuri reabilitate termic?

 2. Stan 6 Septembrie 2017 at 21:17 Permalink

  Avem pretentii sa “construiasca” ceva cand el nu este in stare sa darame? Se lauda de la inceputul mandatului ca va modifica ozn-ul din sensul giratoriu si nici macar nu a curatat mizeria din apa de acolo.
  Nu el ca nu trebuie sa puna mana pe lopata dar macar sa vada si sa puna pe altii.
  Pe zi ce trece isi dovedeste nepriceperea si neputinta.

 3. Functionar PMBc 6 Septembrie 2017 at 21:19 Permalink

  Am fost la ședință, am văzut cum ai votat, am ascultat discuțiile și mă declar siderat de maniera în care primarul a conceput acel text de pe Facebook. În plus, să vii cu alocare bugetară pentru deratizare școli și licee cu doar câteva zile înainte de școală e o nebunie totală!

 4. Ionut 6 Septembrie 2017 at 22:02 Permalink

  Nu se tine de cuvant si nici n-o sa sa tina vreodata. Este deja prea tarziu. O sa inceapa probabil vreo” reovare” si nu o s-o termine ca mandatul e gata. Buzunare si afacerile o sa fie pline, si nimeni nu o sa traga PSD ul la raspundere. Bine jucat. Ce a fost mai greu pentru ei deja a trecut, adica primii 2 ani. Merita un loc cald la penitenciar muuulti ani. Pentru incompetenta de care da dovada.

 5. Ionut 6 Septembrie 2017 at 22:04 Permalink

  Stai sa vezi la iarna , iarasi nu se poate circula pe strazi cu zapada de jumatate de metru


Lasa un comentariu