Ministerul sportului, dar al tineretului când?

Sambata, 10 Noiembrie 2018 | Tineret | Comenteaza

Mi se pare o dovadă de mare lipsă de interes și de respect felul în care Ministerul Tineretului și Sportului tratează sectorul de tineret. Astăzi, ministrul Ioana Bran a dat o dezbatere cu sute de tineri din toată țara din cadrul Summitului Tinerilor pe un meci de rugby.

Asta după ce chiar cu glasul ei a afirmat că vreo 90% din activitatea MTS reflectată în spațiul public se referă la sport și că nu prea își explică acest lucru. Ei, uite de asta!

În plus, modul superficial de a dialoga cu tinerii din perspectiva “să fie bine ca să nu fie rău” pe mine, unul, mă nemulțumește.

Am auzit de prea multe ori din partea reprezentanților acestei structuri guvernamentale, mai ales în actualul mandat, dar și astăzi la summit, îndemnuri de implicare la adresa noastră și “hai să facem împreună”, în condițiile în care acești oameni efectiv nu își fac treaba pentru care sunt numiți și până la urmă plătiți din banii noștri.

Ne întrebăm de ce nu avem consilii consultative de tineret și fonduri pentru activități de tineret în multe dintre județele și orașele noastre, lucruri prevăzute în Legea tinerilor din 2006? Asta se întâmplă în primul rând pentru că MTS NU ÎȘI FACE TREABA: aceea de a monitoriza aplicarea acestei legi care are deja 12 ani vechime. 12 ani și încă nu este aplicată.

În schimb, bine că avem gale, chermeze, meciuri festive și serbări organizate de acest minister.

B48E972E-44DC-44BB-B4ED-DF7C80ECFE27

Lasa un comentariu