Europarlamentarul băcăuan Minodora Cliveti a vorbit la Euronews despre imigranții din Uniunea Europeană

Sambata, 25 Ianuarie 2014 | stiri | Comenteaza

La Euronews se difuzează de mai multe ori pe săptămână The Network, un grupaj informativ în cadrul căruia 3 personalități sunt invitate să își spună punctul de vedere pe un anumit subiect.

Săptămâna aceasta se vorbește despre imigranții din Uniunea Europeană, iar printre invitații lui Chris Burns se numără europarlamentarul Minodora Cliveti (PSD Bacău), membră a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European. Aceasta a susținut că românii se duc în Anglia pentru a munci și că au tot dreptul să o facă, în baza dreptului la libera circulație.

Panelul este completat de Stuart Agnew, europarlamentar UK Independence Party – deci eurosceptic convins și de Alex Glennie de la Institutul pentru Cercetarea Politicilor Publice din Londra. Tema este evidentă: pseudo-invazia de imigranți români și bulgaria în țări ca Marea Britanie și Germania, după ridicarea restricțiilor de pe piața muncii. Materialul apare de 15 ori la Euronews, până luni inclusiv.

În primul rând, cetățenii bulgari și români nu sunt imigranți în interiorul UE. Ei se bucură de dreptul la libera circulație. Cred că mai degrabă în Marea Britanie este vorba de o problemă internă de percepție. Așa cum ați observat, pe 1 ianuarie nu a avut loc nicio invazie. […] Trebuie să gândim european. Peste 1 milion de cetățeni englezi muncesc în celelalte țări din Uniunea Europeană și își exercită astfel dreptul la libera circulație. Este o oportunitate pentru noi toți. – Minodora Cliveti, europarlamentar PSD

Apropo de pseudo-invazia de imigranți români din Marea Britanie, Daily Mirror a publicat recent un articol în care desființează discursul demagogic al euroscepticilor din UK. E foarte bine că suntem vocali la nivel european și că ne apărăm interesele, iată, în dezbateri televizate ce sunt urmărite de milioane de persoane de pe tot continentul. Dacă tot spun vrute și nevrute despre noi, măcar să le răspundem și să le explicăm că treaba nu stă chiar așa precum euroscepticii populiști o prezintă concetățenilor.

Despre Minodora Cliveti am tot vorbit în ultima perioadă. Este unul dintre cei mai aprigi susținători ai doleanțelor tinerilor din România la Parlamentul European și pentru asta îmi doresc să ne reprezinte și după alegerile din 2014.

minodora cliveti parlamentul european

Lasa un comentariu