Miting anti-Amurco, maine

Luni, 14 Februarie 2011 | Bacau, Pareri personale, stiri | Comenteaza

Despre protestul anti-Amurco am mai vorbit cand am lansat campania, imediat dupa, dar si in urma conferintei de presa de la CJ de acum cateva zile. In ultimul articol vorbeam si despre un miting. Iata-l!

Eu nu voi participa pentru ca sunt plecat, dar mi-ar placea sa aud vesti si sa vad poze cum ca nu a fost o fasaiala de adunare cu atatia oameni incat sa mearga apoi la o bere, adica doar cu grupul de initiativa.

Toţi băcăuanii care nu mai suportă poluarea cu amoniac de la Amurco (Combinatul de Îngrăşăminte Chimice – CIC) sunt aşteptaţi la o acţiune de protest. Aceasta va avea loc marţi, 15 februarie 2011, de la ora 10.15, în faţa Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, str. Oituz, nr. 23 (vis-a-vis de Tribunal).

Protestul se va desfăşura în paralel cu întrunirea comisiei care se pregăteşte să emită autorizaţia de mediu pentru Amurco. Mitingul este autorizat. Şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai societăţii civile şi locuitori din Bacău şi din comunele Nicolae Bălcescu, Cleja, Faraoani şi Letea Veche.

Autorităţile trebuie să ţină seama de poziţia cetăţenilor faţă de poluarea cu amoniac. Grupul “Închideţi Amurco! Opriţi poluarea!” solicită Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului să nu elibereze autorizaţia de mediu, până când Amurco nu îşi rezolvă problemele de poluare.

Grupul ÎNCHIDEŢI AMURCO! OPRIŢI POLUAREA!

Lasa un comentariu