Ne vedem mâine la conferința EnlargEUrope through young people

Marti, 17 Decembrie 2019 | Initiative personale | Comenteaza

Mâine, la evenimentul SAR de la Hotel Cișmigiu, voi prezenta documentul la care lucrez intens de câteva zile și pentru care strâng date de săptămâni bune: radiografia fondurilor și politicilor de tineret ale autorităților publice locale din România pentru perioada 2015-2019.

O dedic tuturor organizațiilor și activiștilor de tineret care vor să pună presiune pe autoritățile publice locale astfel încât acestea să facă mai multe lucruri pentru noi, tinerii.

Societatea Academică din România și Evropski pokret u Srbiji vă invită în data de 18 decembrie, între orele 10:00-13:00, la Hotel Cișmigiu – sala Lipscani, la conferința EnlargEUrope through young people. Aceasta va fi structurată pe două părți, după cum urmează:

1. O dezbatere despre lecțiile învățate de România din procesul de aderare, ce au însemnat pentru noi cei 12 ani ca parte a Uniunii Europene, precum și asupra perspectivelor de viitor ale procesului de extindere, la care vor participa:
– Alina Mungiu-Pippidi, președintele SAR;
– Renate Weber, Avocatul Poporului;
– Iulia Matei, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe;
– Tamara Ceaicovschi, Group of European Youth for Change (GEYC).

2. În contextul participării active a tinerilor în comunitate – valoare promovată de UE, lansarea unui studiu referitor la politicile, strategiile și finanțarea activităților și centrelor de tineret la nivel local, urmată de o discuție cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului și ai organizațiilor din sectorul de tineret.

Confirmări în cel de-al doilea panel:
– Gabriel Carnariu, președinte Consiliul Tineretului din România;
– Yolanda Florescu, youth policy national cooperation network în cadrul FITT Timisoara;
– Laura Nani – consilier Ministerul Tineretului si Sportului.

La final, vă invităm să servim împreună prânzul, o oportunitate numai bună de networking.

Acest eveniment este organizat în contextul proiectului transfrontalier #EnlargEUrope, care vizează colectarea de bune practice din România, Croația, Lituania și Polonia pentru două state în curs de aderare la Uniunea Europeană: Serbia și Muntenegru. Totodată, proiectul urmărește și încurajarea tinerilor din cele șase state să își exprime punctul de vedere cu privire la Uniunea Europeană și beneficiile pe care apartenența la aceasta le aduce cetățenilor, precum și față de procesul de extindere.

Conferința se va desfășura în limba română și participarea este deschisă. Vă rugăm să confirmați prezența prin completarea formularului următor.

enlargeurope bucuresti

Lasa un comentariu