Nobody’s Group @ ID Fest 2013

Joi, 18 Iulie 2013 | foto, Video | 3 comentarii

Slabuț în 2010, o covertură frumoasă în 2011 și ceva foarte draguț în 2012, cam aceasta este opinia mea pe scurt despre cele mai recente reprezentații ale băcăuanilor de la Nobody’s Group la ID Fest. Bănuiesc că ardeți de curiozitate în ceea ce privește evoluția băcăuanilor noștri la ediția din acest an. Pam-pam, momentul adevărului…

Sunt copii buni în trupă, cu mult potențial, voioși și perseverenți. S-a văzut că și-au dorit enorm de mult să facă o chestie mișto, atât din punct de vedere teatral, cât și vizual. Păcat este că teatral au stat așa-și-așa. Și mai păcat e că nu prea s-a auzit în sală ceea ce vorbeau tinerii, iar asta i-a tras atât de tare în jos încât publicul i-a ars la feedback. Și juriul.

Piesa lor se numește “Blue” și este un text scris de ei. Trebuie apreciat curajul, zic eu, dar și faptul că spectacolul acestora a fost menit să transmită un mesaj: “ideas come from everyone”.

Că tot vorbeam de public, părinții care au venit să își vadă odraslele pe scenă ar trebui să știe sau să fie informați în privința următoarelor lucruri: fără blitz (se aude, domnu’ cameraman?); fără beep la focalizare; telefoanele mobile închise sau date pe silent; etc. Astea-s reguli de bun simț la teatru.

3 comentarii la “Nobody’s Group @ ID Fest 2013”

 1. carmen 18 Iulie 2013 at 08:38 Permalink

  s-a simtit intradevar prezenta persoanelor neavizate intr-o sala de teatru.copii, bunici, parinti…avand in vedere ca se desfasoara acasa, in orasul lor :)).
  mai deranjant a fost insa limbajul folosit de “critici”(porcarie???). nu stiu de ce se uita la fiecare editie ca acesti tineri chiar “sunt ai nimanui”. nu au beneficiat de vreo 4 ani de ajutorul unui trainer, isi cumpara recuzita din banii dati de parinti, fara sponsorizare de la primarie(sunt 3 trupe “traditionale” din Bacau in festival de-a lungul anilor…dar aceasta are grija doar de una din trupe!?!?!?). au in schimb altceva – idei stralucite – nu copiate. marea lor “greseala” a fost ca nu s-a auzit. unii mai au de muncit.dar sa nu uitam de momentele reusite, de evolutia lor, nu toti isi doresc sa devina actori :)

  • Olivia Newton-Volt 18 Iulie 2013 at 20:05 Permalink

   Sponsorii trebuie si cautati/atrasi, insa eu nu vad in recuzita adusa de acasa esenta unei piese. E de laudat faptul ca se descurca singuri, insa, ca in orice companie sau organizatie din lumea asta, trebuie sa stie sa isi selecteze si sa isi antreneze oamenii.

   In legatura cu blitzuri, telefoane etc., asta tine de educatia fiecaruia. :)

 2. profit 18 Iulie 2013 at 19:26 Permalink

  te inseli, niciuna din trupele din bacau nu beneficiaza de sponsorizari de la primarie sau ceva de genul. toate isi cumpara recuzite din banii lor.


Lasa un comentariu