Noul Cod administrativ, visul baronilor și șmecherașilor locali

Marti, 11 Iunie 2019 | Pareri personale | Comenteaza

Ce poate fi atât de urgent încât să justifice adoptarea prin ordonanța de urgentă a Codului administrativ, care este discutat și întors pe toate părțile de mai bine de un deceniu?

Ei ce? Oare acea prevedere de a transforma în majoritate cele două treimi necesare în consiliile locale și județene pentru deciziile ce privesc patrimoniul localităților noastre? Ce le-ar mai conveni!

Sau pensiile speciale pentru primari, viceprimari, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene? Ce le-ar mai plăcea!

Sau relaxarea incompatibilităților, astfel încât decidentul, normatorul local, să fie în același timp actor economic ori reprezentant al unui grup de interese economice? Ce bine le-ar prinde!

Colac peste pupăză, aflarăm azi de la vicepremierul Suciu de la MDRAP că varianta aprobată în Parlament și declarată ulterior neconstituțională urmează să primească o serie de modificări înainte de aprobarea prin OUG. Ce dezbatere, ce consultare, ce prevederi neconstituționale… Mergem înainte pentru că așa ne cer baronii și șmecherașii locali!

Lasa un comentariu