Nu avem pentru noi, dar dam la altii

Joi, 1 Aprilie 2010 | stiri | 7 comentarii

Prim-ministrul Emil Boc i-a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, să pregătească datele tehnice pentru ca pe 27 aprilie să fie semnat Acordul de împrumut nerambursabil de 200 de milioane de euro oferit Republicii Moldova. Sursa: Agerpress

Noi ne imprumutam de la Fondul Monetar International ca sa avem bani de salarii. Asa ceva, parca. Si cum? Dam moldovenilor 200 de milioane de euro in conditiile in care noi nu avem bani de salarii? Pentru ce?

Premierul român a evidenţiat astfel că acordul româno-moldovenesc de mic trafic de frontieră reprezintă un demers pentru reunirea celor două naţiuni în spaţiul Uniunii Europene, după 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Moldova n-are niciun interes sa se uneasca cu noi. Pur si simplu ne ia banii.

7 comentarii la “Nu avem pentru noi, dar dam la altii”

 1. OZN 1 Aprilie 2010 at 10:17 Permalink

  "Suntem frati" Noi cand trecem granita la ei, ne trebuie viza, ei cand trec la noi pot circula liber.

 2. Catalin Stanoiu 1 Aprilie 2010 at 12:46 Permalink

  Esti sigur ca nu are niciun interes? In orice caz, crezi ca prin atitudinea ta ii indemni sa se uneasca cu noi?

 3. Anonymous 1 Aprilie 2010 at 14:00 Permalink

  Dar din Dar se face Rai, spunea o vorba. Sau de unde dai sw acolo ti se intoarce. Si noi suntem ajutati la randul nostru si daca ne permitem de ce nu am face acelasi lucru. Se vede ca se afla o femeie la conducere.

 4. Anonymous 1 Aprilie 2010 at 16:59 Permalink

  pt OZN
  se vede ca esti o farfurie zburatoare. Afla ca noi daca trecem in Moldova, ca cetateni ai UE, avem nevoie de pasaport, nu poti trece doar cu buletinul. E vorba de spatiul extracomunitar.
  Moldovenii care vin in Romania AU NEVOIE de viza, pentru ca intra deja in UE. Si sunt tratati ca cetateni non-comunitari.

  si pentru kristofer, ai fost vreodata in Moldova? Daca nu, poate ai ocazia sa mergi…
  asa cum noi suntem ajutati de UE prin fonduri structurale etc, asa si noi trebuie sa intindem o mana de ajutora altora. cu atat mai mult cu cat au sange romanesc.

 5. CJ 1 Aprilie 2010 at 20:29 Permalink

  @Anonim de la ora 17:59 – si Moldova are anumite beneficii datorita politicii de vecinatate. Presupun ca stii despre ce este vorba asa ca nu voi insista sa dau explicatii.
  @kristofer interesul exista – il au studentii si elevii din Moldova – la fel si cei din Romania sau chiar si Uniunea Europeana pentru ca ar insemna un punct strategic in plus fata de Rusia (chiar daca, vezi doamne, nu se vrea ca UE sa fie o alianta militara).
  @Catalin Stanoiu – cunosti prea bine cenzura din Republica, sondajele si declaratiile fabricate sau perspectiva celor ce au rodul comunismului si rusofonia in sange. Sunt doua tabere – conteaza care este mai importanta – studenti impotriva tuturor.

 6. tudor 3 Aprilie 2010 at 09:04 Permalink

  M-am cam plictisit de Moldova asta si de studentii moldoveni. Poate nu stiti cum sta treaba, dar cam 95% din studentii moldoveni dintr-o cunoscuta universitate de la noi iau examenele folosind metode traditionale (invatatul cu 2 ore inainte de examen, copiatul cu fituici si casti+telefon). Si nu o spun din auzite, ci din ceea ce am vazut. As vrea sa fie trimisi inapoi in tara lor si sa fie acceptati doar cei ce indeplinesc un barem minim. Nu inteleg cum este posibil ca un student din R. Moldova care odata intrat la facultate cu bursa, indiferent ce medie si ce note va avea la examene de-a lungul celor 3-4 ani sa-si poata pastra locul de camin si bursa (chiar cu media 5), pe cand un student roman cu media 9.50-9.60 sau chiar mai mare (in functie de facultate) sa nu primeasca nimic. Dar asta e politica statului roman. Aducem moldoveni, ii alfabetizam si apoi ii trimitem fie inapoi in tara lor, fie in adevarata uniune europeana. De fapt vorba vine ca-i trimitem. Ei deja au acest plan in minte cand vin sa "studieze" la noi. Asadar, sa le dam bani in continuare, doar l-au votat pe base, nu?!

 7. tudor 3 Aprilie 2010 at 09:06 Permalink

  Era sa uit, nu mi-as mai dori niciodata unirea cu R. Moldova. Ganditi-va doar la eforturile pe care ar trebui sa le sustinem pentru a impiedica valul de migratie, pentru a le tine piept comunistilor ori pentru a nu lasa economia sa se prabuseasca mai mult decat in prezent. O asemenea idee in urmatorii 100 de ani nu ramane decat o utopie.


Lasa un comentariu