Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara

Miercuri, 11 Mai 2011 | Bacau | 2 comentarii

Consider ca am o lamurire de facut si sunt indreptatit sa vorbesc in numele tuturor elevilor si ai liderilor din fiecare scoala din Bacau care au participat la marsul anti-etnobotanice de ieri, 9 mai. Titlul este sugestiv. Aici nu este vorba de voturi, ci de asumarea aproape incorecta a unor merite. Pentru ca actiunea de ieri s-a dovedit a fi un succes, toate organizatiile au incercat sa iasa cu ceva in fata.

Ca sa ma fac inteles, ONG-urile -stiu ele care- ce au trimis comunicate cu o saptamana inainte ca ei sunt organizatori principali si ca ei mobilizeaza elevii la mars joaca rolul celor care numara. Tinerii din Consiliile Elevilor au muncit si s-au zbatut un weekend intreg ca sa faca liste si sa isi mobilizeze colegii din scoala sa vina la mars. Fara nicio indoiala, participarea la mars a fost voluntara, dar noi, cei din CJE Bacau, i-am organizat, i-am pus in ordine, i-am scris pe liste si am raspuns pentru ei.

Listele exista, martori de asemenea. Nu pot sa nu recunosc ca organizatiile la care fac referire au umblat pentru autorizatii de la institutiile locale, dar trebuie sa fim corecti si sa recunoastem ca fara elevi totul era un mare fasssss. Si se stie prea bine ce asteptari aveau ONG-urile care si-au asumat statutul de organizatori principali. Nu credeau cand le spuneam ca vom fi peste 1500.

Lasa, ca data viitoare venim cu un mare banner cu care ne vom afisa in primul rand.

2 comentarii la “Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara”

  1. dodo28 11 Mai 2011 at 16:33 Permalink

    trebuie sa iti dau dreptate …. dupa mars la CNVA a avut loc o dezbatere pe tema etnobotanicelor la care a participat si dl Ficuta care a subliniat faptul ca CSE-urile coordonate de CJE au muncit foarte mult in realizarea acestui mars dar au fost altii care s-au bagat mai in fata si au cules felicitarile mai mult ca voi

  2. ContraSENS 11 Mai 2011 at 21:06 Permalink

    Vai, incredibil, adica nu FSC a organizat aceasta mareata actiune?! Incredibil… :))


Lasa un comentariu