Nu mai ai nevoie de guma? – foto

Miercuri, 14 Mai 2008 | Bacau, foto, stiri | 13 comentarii

Pe centru, pe trotuarul cuprins intre Luceafarul si Hotel Decebal au aparut doua panouri ce incurajeaza lumea sa lipeasca guma acolo. Daca ati observat, trotuarele sunt pline de gumele scuipate pe jos ce acum au devenit negre. In tarile civilizate, guma se arunca la cosul de gunoi, dar se pare ca majoritatea din Bacau nu procedeaza asa.

Astfel, cineva (posibil Primaria Bacau) a amplasat acele panouri pe care scrie “Nu mai ai nevoie de guma? Lipeste-o aici!”. Foarte frumoasa initiativa, bravo!

Ieri am trecut prin fata pe la Luceafarul si am aruncat o privire asupra acelui panou cu gumele.
Respectivul panou era acum murdarit cu diferite desene ale grafferilor care se pare ca nu au ce face acasa!

Foto jos cu respectivele panouri!

13 comentarii la “Nu mai ai nevoie de guma? – foto”

 1. Tzopescu 14 Mai 2008 at 13:18 Permalink

  Presupun ca pe ei ii deranjeaza cel mai mult din moment ce s-au grabit sa le distruga. Nu o sa ii inteleg niciodata pe cei care simt nevoia fiziologica de a-si lasa hieroglifele peste tot…cosuri de gunoi, banci, pereti, usi, masini… cred ca au probleme cu lucrurile noi sau cu esteticul. Sa isi ia coli de hartie mari si sa deseneze pe ele cat vor…atat timp cat nu le aruinca. E deranjant sa vezi peste tot mazgalelile lor.
  cat despre aruncatul gumei oriunde…la fel ca si la celelalte deseuri…romnul mai are mult de invatat pana sa ajunga la bunul simt.

 2. Anonymous 14 Mai 2008 at 13:30 Permalink

  ce numesti tu hieroglife de fapt se numeste arta urbana .. nu ai tu de unde sa sti, si nu e o nevoie fiziologica[vezi dex] ci de exprimare dar la cei 15 ani ai tai .. . cere-i o parere mamei tale innainte de a da publica blog-ul!

 3. Anonymous 14 Mai 2008 at 14:36 Permalink

  ce vrei sa spui ma ? ca tu nu ai scuipat nici odata guma p jos ???? asta poti sa i-o zici cui vrei da nu noua frate. lasate d fazele astea

 4. Anonymous 14 Mai 2008 at 15:17 Permalink

  ee na,probabil,la mintea ei,probabil ca e vreo copkila de aprox 14-15 ani,tinuta in casa de masa si taiksu,si din lipsa de ocupatie critica si ea lumea pe care se pare ca nu o prea cunoaste.(da si nu e o nevoie fiziologica,adik nu mi s-a intamplat sa ma apuce vreodata subit nevoia de a da un tag ceva ca si cum as avea nevoie urgenta la baie)

 5. Catalin 14 Mai 2008 at 15:35 Permalink

  Mai lasati-o balta cu tari civilizate si cu romanul e nu stiu cum. Ati fost vreodata prin Paris sau Copenhaga? Pe langa locurile alea, Bacaul e curat ca o sala de operatie. Nu zic ca e mai frumos, dar e mai curat. Iar guma pe jos o gasesti oriunde in Europa. Diferenta e ca in unele zone se pune un pavaj special care permite curatarea facila. Sanatate si nu va mai cramponati, suntem ca orice alti europeni la comportament.

  Un roman prin Franta.

 6. kristofer93 14 Mai 2008 at 16:04 Permalink

  Fa o vizita in Germania.

 7. Maken-Pis 14 Mai 2008 at 17:13 Permalink

  bai urbanistilor,….voi care mazgaliti tot “mobilierul” stradal si toti peretii…**mash pe “arta” voastra “urbana”…cacaturile alea le numiti voi ARTA… stricati aspectul orasului…mazgaleste ba la tine’n casa…mazgaleste un lucru ce iti apartine, nu un lucru public. cand o sa’ti cumperi tu strada, atunci o poti mazgali cum vrei tu. Interesul meu nu este de a va injura sau injosi, interesul meu este cel de comunicare si a unui bun simt fata de un lucru public. sanatate!

 8. catalin.turcitu 14 Mai 2008 at 17:21 Permalink

  catalin ai dreptate. asa e peste tot. eu am fst la bruxelles la parlamentul european si imediat langa el era un parculet care era plin de mizerie, cutii de cola si de bere. asa ca autocritica asta a noastra nu e prea intemeiata.

 9. kristofer93 14 Mai 2008 at 17:25 Permalink

  Dar hai sa recunoastem sunt cu o clasa peste noi in ceea ce priveste educatia.

 10. Tzopescu 15 Mai 2008 at 08:46 Permalink

  V-ati simtit lezati dragilor (amonim)? Cred ca esti primul care de su spray-ul, markerul sau orice ii sta prin mana. Vezi ca fata aia de 14-15 ani de zici tu e un barbat de 26 care a vazut si a trecut prin mult mai multe decat tine. Si eu am avut varsta voastra dar ne m-am crezut artist daca am mazgalit un cos de gunoi. Ce arta e aia care apare identic pe toate bancile, peretii, stalpii, courile de gunoi etc. Cred ca unii isi marcheaza teritoriul asa cum fac patrupedele canine atunci cand urineaza pe aceleasi obiecte de mobilier stradal. Amice ia-ti plansa is deseneaza pe ea cat vrei. Cat despre guma…cel putin pe mine acasa m-au invatat de mic sa am bun simt. Daca mie nu imi place ca altii sa faca acest lucru cum as mai putea avea pretentii daca eu insumi as face asa. Crede-ma nu am aruncat niciodata o guma, iar un ambalaj…de pe la 10 ani cand mi-am luat o palma morala de la a mea sora. Asa ca ciocu’ mic si mana pe manualul de bun simt.

 11. Catalin 15 Mai 2008 at 22:32 Permalink

  kristofer sau cum te-o fi chemand. Esti putin bolnavior de “germanita”. Asa e si pe acolo. In orasele mari este mizerie. Iar ca educatie, depinde unde te afli. In Germania de care aduci tu aminte, pietonul neamt sta la semafor indiferent daca e in camp. In Franta in schimb, poti sa faci semaforul de marimea unei case si sa il legi de capul francezului, ca trece oricum pe rosu. Deci e doar o chestie de tipul “cu cine compari”.
  Printre lucrurile la care ne intrec aproape toti europenii poti aminti economia, infrastructura, justitia, aplicarea drepturilor civile, administratia si tot asa.
  Dar tu ca “viitor” al patriei nu mai carcoti, vezi-ti de treaba ta, caci te asteapta timpuri bune 😉

  Bafta!

 12. kristofer93 16 Mai 2008 at 09:03 Permalink

  depinde …timpuri bune nu prea: petrolul e pe terminate, gazele la fel, criza alimentara ia amploare..

 13. Anonymous 17 Mai 2008 at 07:37 Permalink

  ma m-am saturat sa vad toti peretii mazgaliti cu cacaturi de taguri ….ce rezolva ba cacati aia dak isi scriu numele lor de ratat pe un perete? au murdarit multi pereti a multor oameni ! ne-am saturat ….te rog sa publici un articol ….in care sa inviti lumea sa vina fiecare de acasa cu un spray alb si sa le taiem tagurile in semn de protest ! nu ma refer la graffurile alea misto de la vranceanu alea-s chiar reusite si demonstreaza k nu toti is ratati ….dar…sunt multi copchii care dak ar vedea tagurile lor taiate s-ar lasa de murdarit peretii aiurea,…am vazut taguri si pe statui , pe langa muzeu , pe banci ……ba da taguri pe masina de spalat a lu mata sau pe frigider ….. tagurile se dau in locuri darapanate , pe ziduri d=astea gen : santer in constructie ” nu in locuri de abia vopsite


Lasa un comentariu