Nu ne cunoastem obiceiurile

Duminica, 15 Mai 2011 | Pareri personale | Comenteaza

Nu stiu cat de mult sunt in masura ca eu sa vorbesc de cultura, numai ca ieri mi-am dat seama pentru a nu stiu cata oara ca noi, ca natie, suntem la pamant in ceea ce priveste cunoasterea propriilor obiceiuri traditionale, caracteristice poporului din care facem parte si numai lui.

Au demonstrat-o elevii care au participat ieri la activitatea din curtea C.N. Ferdinand I, prilejuita de deschiderea proiectului Roma-Romania: doua popoare, o cultura. La un moment dat, cand elevii Liceului de Arta au inceput sa cante muzica folclorica, s-a incins o hora. Veselie mare, toata lumea a intrat in ea, inclusiv consilierul local Ilie Barzu si secretara prefectului, Nicoleta Zarnescu. Astfel s-a format un cerc intins.

Dar ce te faci cand italienii vor sa invete sa danseze pe muzica romaneasca traditionala si tu habar nu ai sa ii arati cum se face? Recunosc, nu pot spune ca stiu sa dansez extraordinar de bine, insa cunosc pasii de dans atunci cand vine vorba de o hora. Ieri, unii mai aveau putin si isi rupeau picioarele la cum si le incalceau. Auch.

Lasa un comentariu