Nu puteam s-o spun mai bine: punerea în executare a hotărârilor Consiliului Local Bacău lasă de dorit

Miercuri, 11 Iulie 2018 | Bacau, Video | Comenteaza

Mi-ar plăcea să văd mai des astfel de oameni în Consiliul Local: președinți de asociații de proprietari, cetățeni implicați și atașați de comunitate care spun lucrurilor pe nume și care cer administrației actuale să își facă treaba, semnalând problemele punctuale din Bacău.

Dl. Crăciun a punctat foarte bine la ultima ședință ordinară de consiliu, când a luat cuvântul la rubrica “diverse”:

  • punerea în executare a deciziilor din Consiliul Local și verificarea acestora reprezintă problema principală administrativă cu care se confruntă Bacăul. Consiliul votează, dar primarul nu demarează proiectele, nu pune hotărârile în aplicare sau, dacă le pune, monitorizarea acestora lasă de dorit;
  • pe domeniul public lucrează diverși agenți comerciali în neștire, fără ca Primăria Bacău să verifice apoi dacă terenul/pavajul/carosabilul a fost adus la starea inițială;
  • polițiștii locali au din ce în ce mai multe atribuții și beneficii, însă conduita acestora lasă uneori de dorit în relația cu cetățenii.

Totuși, dl. Crăciun trebuie să știe că șefii direcțiilor din cadrul primăriei sunt în directa subordine a primarului, iar acesta nu are voie “să nu le știe pe toate”. E managerul aparatului de specialitate și trebuie să îl coordoneze până la urmă, asigurându-se că angajații primăriei își fac treaba… că de asta îl plătim cu 3.000 de euro pe lună.

filmare realizată de Exclusiv TV

Lasa un comentariu