Câți locuitori mai are Bacăul? Nu de alta, dar Primăria Bacău nu mai știe să numere

Luni, 29 Octombrie 2018 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Dacă ne uităm la ultimul recensământ din 2011, 144.307 de locuitori, deci asta e cifra oficială. Totuși, vine apoi Registrul electoral cu numărul de 166.461 de cetățeni votanți, baza pentru calcularea prezenței la vot dar și a necesarului de semnături pentru a candida.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, unul dintre proiectele de hotărâre a privit aprobarea documentelor pentru demararea licitației publice în vederea atribuirii contractului de delegare a gestiunii serviciului de colectare și transport deșeuri municipale în orașul Bacău și 22 de comune limitrofe. Nu mică mi-a fost mirarea să observ că documentația pentru demararea licitației care va sta la baza desemnării viitorului operator ce va ridica gunoiul din oraș scoate la iveală un număr șoc: 104.323 locuitori în Bacău.

Sigur că acest număr este total eronat, dar chiar vreau să văd ce se va întâmpla când o firmă va câștiga contractul și își va da seama de următoarele lucruri: că suntem mult mai mulți și că, astfel, banii colectați din taxa de salubritate nu vor fi suficienți pentru achitarea costurilor serviciului de colectare și transport deșeuri. Romprest tocmai a deschis simultan 20 de procese contra ADIS după acumularea datoriilor survenite ca urmare a micșorării artificiale a numărului de plătitori ai taxei de salubritate în restul comunelor și orașelor din județ. Detalii oferă Ziarul de Bacău.

Răspunsul pe care ADIS l-a oferit astăzi: acesta este numărul declarat de către Primăria Bacău. Așadar, se numără și edilul Bacăului printre primarii din județul Bacău despre care Aghiuță spune metaforic că au furat ca proștii 150.000?

În aceste condiții, dar și pentru că studiul de oportunitate indică în mod clar aproape triplarea actualei taxe de salubritate (16 lei/lună/persoană începând din 2019), nu am votat acest proiect ce a fost supus aprobării printr-o procedură secretă, netransparentă, de se mira și directorul ADIS, dl. Bogdan Seto, de modalitatea de vot aleasă de către municipalitate.

soma gunoi bacau ploaie 2015

2 comentarii la “Câți locuitori mai are Bacăul? Nu de alta, dar Primăria Bacău nu mai știe să numere”

  1. Alex 30 Octombrie 2018 at 22:21 Permalink

    Poate nu sunt inclusi copiii sub 3 ani.

  2. Kros 5 Noiembrie 2018 at 11:53 Permalink

    Gunoiul trebuie platit la KG. Cand se va face asta,oamenii vor fi mai atenti si cand cumpara si cand preda gunoiul.Interesant ar fi ca sacii de gunoi sa fie marcati pentru fiecare apartament in parte,dar momentan este imposibil in Romania.Se pot face afaceri rentabile din reciclare,corecte.In Romania daca nu se va stimula productia din material reciclabile,nu se va putea rezolva problema gunoiului si in continuare va fi pe strazi.


Lasa un comentariu