O americancă, despre Bacău: nu este unul dintre cele mai frumoase oraşe

Duminica, 1 Iulie 2012 | Bacau, internet | 12 comentarii

Numele ei este Jessica şi voluntariază în România pentru Corpul Păcii al Guvernului SUA. A văzut multe oraşe din România. Braşovul îi place, Bacăul nu prea. Pe bună dreptate, ne minţim atunci când spunem că Bacăul este un oraş frumos. Arhitectura urbană lasă de dorit. Nu este vina noastră, ci a comuniştilor care l-au organizat în acest fel.

Bacău isn’t the prettiest of cities.  It’s very communist-looking with blocs as far as the eye can see.  Many of these apartment buildings take up entire city blocks and are in varying stages of disrepair.  The city isn’t very large geographically but is very densely populated, especially with everyone living in such tight quarters.  However, the new Orthodox cathedral is beautiful and some of the newly renovated downtown areas are very nice. – JessicainRomania.wordpress.com

Jessica spune că se poate vedea cu ochiul liber aspectul comunist al clădirilor din Bacău, multe dintre ele aflându-se într-o stare destul proastă. În schimb, vede Bacăul ca pe un oraş foarte populat. Îi plac zona centrală şi Catedrala Ortodoxa “Înalţarea Domnului”. Ciudat, nouă ni se pare cam kitschoasa.

12 comentarii la “O americancă, despre Bacău: nu este unul dintre cele mai frumoase oraşe”

 1. ioaneee 1 Iulie 2012 at 13:11 Permalink

  sa se duca-n galati spre exemplu, poate acolo-i place mai mult.

  • iepurashul de pasti 1 Iulie 2012 at 13:29 Permalink

   @ioaneee eu as spune sa se duca in Vaslui mai bine. :)) e oarecum corect ce spune ea, dar nu realizeaza ca se poate si mai rau de atat. :))

 2. jejeeh 1 Iulie 2012 at 16:21 Permalink

  da cine a aberat ca Bacaul e frumos?:))
  tot bucurestiul e frumos…doar strazile centrale
  daca tot fac astia import de chinezi de ce nu fac si de tehnologia lor de fabricare a blocurilor? sa avem si noi niste turnuri adevarate si mai mult spatiu verde…un fel de jungla inconjurata de blocuri

 3. Mihai Radu 1 Iulie 2012 at 16:28 Permalink

  Un articol de doi bani , esti bacauan , esti nascut in Bacau , si acuma o dai ca nu e un oras frumos , e destul de ok , nu e un oras turistic , e un oras de tranzit , si amprenta comunista e bine ca e .
  Decat terenuri goale si constructii facute aiurea mai degraba asa cum e , eu sunt bacauan 100 % si sincer ma mindresc cu orasul meu , mai sunt multe de facut in el , dar chiar arata ok fata de alte orase , nu prea mai sunt orase cu insula asa ca a noastra .
  Nu poti sa compari Bacaul cu Piatra Neamt sau cu Brasovul sunt orase turistice , pe care lea ajutat si relieful , pe noi ce sa ne ajute . Ar arata mai interesant dac nar fi chestia cu fatadele cladirilor una de un fel si alata de altfel , pe centru Bacaului as fi bucuros daca sa pata sa se renoveze fatada teatrului George Bacovia , daca unele monumente istorice ar fi renovate .

 4. eu 1 Iulie 2012 at 17:26 Permalink

  Auzi la tine kristofer, e vina comunistilor, tu gandesti? E vina generatiilor urmatoare. Imi dau seama ca pasatul responsabilitatilor e sport national, si in cazul de fata te descurci de minune!

  • Kristofer 1 Iulie 2012 at 17:35 Permalink

   Orașul de astăzi a fost așezat și gândit de comuniști. N-ai ce să îi faci dacă vrei să îi schimbi înfățișarea.

 5. Ciprian 1 Iulie 2012 at 19:00 Permalink

  Cand o sa treaca durata de viata a blocurilor vechi, atunci o sa se schimbe si fat orasului. Blocurile noi de la benzinaria OMV arata f. bine

 6. eu 1 Iulie 2012 at 22:44 Permalink

  Bacau va fi pentru noi mereu acasa si nu ma intereseaza ce spune o tipa venita de pe 5th avenue, times square etc. Cui nu-i place sa-si faca firma de constructii sau sa se mute.

 7. Alex 1 Iulie 2012 at 23:37 Permalink

  Aveti o problema cu acceptarea criticii. O am si eu, o avem cu totii din Romania. Cum spune cineva ceva incomod o luam in orgoliu si ne ofticam, il facem prost, o facem tuta.
  Trebuie sa trecem peste asta candva si sa nu ne mai fie frica sa fim criticati, deci sa nu ne mai fie frica de lucrurile noi ca sa progresam ca tara in sfarsit.
  Lucrurile arata asa ponosite la noi ca nu avem tupeu sa facem ceva si pasam responsabilitatile de la unii la altii.

  • lalala 2 Iulie 2012 at 01:01 Permalink

   Iti dai seama vine o persoana din USA cu alt nivel de trai, mentalitate, zi-i tu cum vrei, iar etalonul ei sunt orasele de acolo. Cum ar fi ca unul din noi de-aici sa mearga acolo sa faca comparatii?

 8. kllaus 2 Iulie 2012 at 09:09 Permalink

  Chestia aia mare iluminata din centru, localizata in “parcul catedralei” nu e nicio catedrala. e un mall in stil marlanesco-clasic.Si in plus, circula o vorba cum ca europa se termina acolo unde a fost construita ultima biserica gotica; aia fiind in brasov

 9. young feftee 2 Iulie 2012 at 14:17 Permalink

  Si mie mi se pare la ora actuala cel mai frumos si laudabil lucru al orasului nostru ca este catedrala!In rest nici mie nu mi se pare un oras frumos(decat centrul si parcurile) si asta nu din cauza comunistilor,ca doar nu ei sunt la putere acum,ci din cauza conducerii orasului si “fondurilor inexistente” bagate in buzunarul primarului nostru drag!
  In fine sincer mie mi se pare foarte putin interesant ca orasul meu sa fie unul frumos!As vrea sa imi doresc sa fie un oras prosper din punct de vedere economic deoarece eu dupa ce termin o scoala nu imi doresc sa stau intr-un oras frumos si in parcuri;imi voi dori sa am unde sa muncesc,sa ma angajez la un loc de munca bine platit si nu pe baza de relatii si pile!
  Daca as sti ca dupa ce termin facultatea voi putea sa ma angajez in orasul meu avand un job convenabil in urma studiilor mele atunci da chiar m-as putea mandri cu orasul meu!


Lasa un comentariu