O banuiala privind Aerostar

Sambata, 11 Iunie 2011 | Bacau, Pareri personale | 5 comentarii

SSAB, una dintre cele mai mari firme de constructii din Bacau a postat pe YouTube imagini de la constructia unui hangar imens destinat repararii avioanelor, in incinta Aerostar. O hala de asemenea marimi (60m x 80m x 22m) inseamna multi bani investiti in procesul de productie al uzinei de avioane, prin urmare am o mica mare banuiala.

In viitorul apropiat Romania va achizitiona mai multe aparate de zbor F16. Acestea vor trebui reconditionate si reparate, iar eu vad Aerostarul ca pe singura locatie unde s-ar putea intampla acest lucru. Ar fi un lucru extraordinar pentru economia Bacaului, dar si pentru pasionatii de aeronautica din zona. Aici amintind spotterii din Bacau, destui la numar.

5 comentarii la “O banuiala privind Aerostar”

 1. x 11 Iunie 2011 at 12:18 Permalink

  In primul rand, hangarul respectiv este construit din fonduri europene si va fi destinat repararii si reconditionarii avioanelor comerciale.

 2. Okhiu 12 Iunie 2011 at 02:26 Permalink

  Daca se vor achizitiona avioane F16 sau oricare alt tip, iar mentenanta se va face la Aerostar asa cum se intampla cu actualele MIG-uri nu va insemna mare lucru pentru economia Bacaului. Doar o parte din salariatii Aerostar vor avea ceva activitate pentru anii urmatori, dar asta nu se transpune in castiguri majore pentru companie.

  Un crestera majora a profitului pentru Aerostar ar insemna sa-si mareasca numarul de contracte pentru realizarea de subansamble, mentenanta aeronave civile, sa aiba un nr. important de vanzari pentru avioanul usor Festival ori sa dezvolte si sa comercializeze cu succes aeronave proprii, s.a.m.d

 3. Okhiu 12 Iunie 2011 at 02:26 Permalink

  *O crestere…

 4. Iulian 13 Iunie 2011 at 09:59 Permalink

  Salut. Asa cum a spus si X, Aerostar construieste acest hangar in special pentru avioane comerciale si este imens pentru ca intreprinderea isi propune sa asigure mentenanta si pentru avioane Airbus A330. Tocmai de accea e nevoie de un hangar mare.

 5. Iulian 13 Iunie 2011 at 10:02 Permalink

  Si daca tot e vorba de avioane: Ziua Aviatiei se sarbatoreste anul acesta la Bacau pe 2 iulie. 🙂


Lasa un comentariu