O intarziere de (doar) 45 de minute in Gara de Nord

Duminica, 16 Octombrie 2011 | Pareri personale | 2 comentarii

Dupa ce am stat la Armin van Buuren pana la 5:40, am plecat azi-dimineata de la Sala Polivalenta direct spre Gara de Nord. Imi faceam griji ca pierd trenul R 1384 spre Bacau de la 6:53 si am alergat atat la metrou, cat si prin gara. Doar ca sa ajung sa cumpar biletele pana la 6:43. La casa de bilete am fost instiintat ca trenul are o intarziere de 10 minute. Bun, zic eu, am timp sa imi cumpar si de mancare.

Imi iau de haleala, ma duc la tabela cu informatii si vad ca lui R1384 nu i s-a alocat nicio linie. Lumea astepta ca Bulgaria Express sa soseasca in Gara de Nord. Iau un suc, mai astept cateva minute si ma duc din nou la informatii: linia 7. Trenul sosiese la 7:10. Fug sa urc in tren, dar vagonul 33 nu exista. O intreb pe bulgaroaica daca exista vagonul 33 si unde este situat acesta. Practic, trenul venise cu patru vagoane. Eu aveam pe bilet 33, altii 32.

A naibii numerotare, trai-v-ar! Evident ca tipa stia romana si ca intelegea ce o intreb si ce ii arat, dar deja era pe modul mut. O injur in gand si merg la capatul trenului, acolo unde un nene cu ciocanul in mana tipa de zor dupa niste vagoane. Ahaaa! Sa inteleg ca afara sunt 6 grade si noi asteptam 2 vagoane suplimentare. Pai si cand naiba vin? Trenul asta era programat sa plece la 6:53, iar ceasul este trecut de 7:20. Sa va spun ca vagoanele au sosit la 7:35 si ca noi am plecat abia la 7:40?

Viva CeFeRe! Cum era? Viteza si relaxare, de oriunde la munte, mai repede si la mare? Vizavi de Caile Ferate Romane, de citit este articolul de vara trecuta pe care l-am scris dupa ce, vezi Doamne, am tentat la siguranta nationala facand fotografii in gara.

Foto @ Fotoreportaj cu trenuri

2 comentarii la “O intarziere de (doar) 45 de minute in Gara de Nord”

 1. Alex 16 Octombrie 2011 at 16:33 Permalink

  Asa a fost de cand ma stiu la CFR .
  Astept cu nerabdare tracklistul pe care l-ai promis , de dimineata tot sunt pe refresh :)

 2. Alex G. 16 Octombrie 2011 at 19:05 Permalink

  Dap… Mai stiu oameni care au patit-o asa.
  Trenul ala pleaca de la Sofia si are capatul la Moscova. Intamplator, are si vagoane de Bucuresti-Suceva.
  Intotdeauna intarzie! Ba la vama, ba la Bulgari. Nu cred ca e vina CFR-ului, cel putin nu in totalitate. De la Giurgiu la Bucuresti n-are unde sa intarzie in halul asta.
  Daca a intarziat trenul la Bulgari inseamna ca atunci cand a ajuns in Bucuresti s-a busit tot programul, deci era mai complicat sa scoti vagoanele din depou asa, fara sa fii programat sa faci asta.

  Una peste alta, nu-i vina CFR-ului. E vina infrastructurii din Bulgaria si a podului de la Giurgiu.

  Eu tin minte ca am stat dupa trenul ala 2 ore…

  Lectia pe care trebuie s-o invatam cu totii e ca trenurile internationale si alea de pe distante mari (gen Oradea – Constanta) au tot timpul intarzieri. Exista si exceptii, saptamana trecuta trenul Satu Mare – Constanta a ajuns si a plecat la timp, dar de obicei intarzierile sunt de 90 de minute.


Lasa un comentariu