O Ordonanță de Urgență pentru ei

Miercuri, 26 Decembrie 2012 | Politica | 3 comentarii

Încă nu-mi dau seama dacă pentru el, pentru ea sau pentru ei au dat-o, dar știu sigur că Ordonanța de Urgență nr. 92 din 18.12.2012, care modifică Legea educației naționale nr. 1/2011, e cu dedicație. Guvernul a aprobat-o pe 18 decembrie și uite așa și-au securizat satisfacerea intereselor.

Legea educației naționale a trimis factorul politic afară din învățământ. Se pare că actualilor guvernanți nu le place deloc această treabă și n-au stat pe gânduri. Au modificat legea.

Deschidere Scoala de Vara CNE Constanta 2012-9

Printre modificările pe care le aduce OUG se numără:

 • persoanele care ocupă o funcție de conducere sau de demnitate publică vor putea să fie în paralel şi rectori, cu excepția membrilor Guvernului sau a secretarilor de stat care au obligația să se suspende din funcția de rector;
 • funcția de rector este de azi înainte compatibilă cu deținerea de funcții de conducere în cadrul unui partid politic;
 • profesorii din preuniversitar vor putea fi în funcții de conducere şi după ce se pensionează;
 • numărul de ore alocat săptămânal disciplinelor-cadru este de maximum 20 pentru clasele primare, maximum 25 pentru gimnaziu şi maximum 30 pentru liceu au fost eliminate cu totul.

Ordonanța de Urgență nu face decât să ducă la politizarea învățământului și, implicit, la subordonarea acestuia intereselor de partid. E trist că ne întoarcem în timp. Sunt curios ce se va alege de Consiliul elevilor și cum va decurge dialogul dintre federațiile studențești și MECTS în noua guvernare.

3 comentarii la “O Ordonanță de Urgență pentru ei”

 1. vladut 26 Decembrie 2012 at 01:09 Permalink

  ” numărul de ore alocat săptămânal disciplinelor-cadru este de maximum 20 pentru clasele primare, maximum 25 pentru gimnaziu şi maximum 30 pentru liceu au fost eliminate cu totul. ”

  Nu are logica, asa e textul original ?

  • Kristofer 26 Decembrie 2012 at 01:15 Permalink

   Nu, e o interpretare. E simplu: dupa aprobarea OUG nu mai exista limita de ore in programa.

   • Alexandru Bajdechi 26 Decembrie 2012 at 14:35 Permalink

    Din pacate oricum nu se respecta, acuma…


Lasa un comentariu