O părere PERsonală

Vineri, 8 Iunie 2012 | Bacau, Pareri personale | 7 comentarii

Era martie 2011 când stăteam pentru prima oară de vorbă cu Cristi Manolache, fost legionar, acum om de afaceri și candidat al Partidului Ecologist Român la fotoliul de primar al Bacăului. Eram la o întâlnire din seria Divanul VIP și îmi era greu să cred că un om nou în viața politică ar putea pune probleme “dinozaurilor”.

Mai sunt vreo 2 zile până la alegerile locale, iar PER-ul este obligat să reziste unei campanii interesante ce are ca scop final discreditarea lui Manolache și asocierea acestuia cu Dumitru Sechelariu. De ce se întâmplă asta? Simplu. Manolache stă neașteptat de bine în sondaje (alea reale), iar prin oraș se aude că cei care l-ar vota nu sunt deloc puțini.

Pe de altă parte, “alegerea PERfectă” nu e o idee rea privind prin prisma viitorului diversității democratice din Consiliul Local. Primii 12 oameni de pe lista USL pentru scaunele de consilieri locali vin de la PNL. Nu zic că e rău. S-au întâmplat multe lucruri bune în ultimii ani și asta se vede. Totuși, mă tem de monopol. Una dintre componentele esențiale ale oricărui sistem sănătos este opoziția.

Ce vreau eu să scot în evidență este evoluția (uimitoare pentru mine) a Partidului Ecologist Român în Bacău. Au campanie sănătoasă, destui oameni, o echipă tânără din care fac parte mulți oameni de afaceri și o imagine curată. Locomotiva lor, cum am spus și după mitingul PER de la Sala Sporturilor, este Cristi Manolache. A răsărit de nicăieri, și-a făcut o echipă bună și acum a intrat în vizorul celor cu experiență, ca să zic așa. Pot spune că se văd deprinderile militărești în tabăra ecologistă.

Nu sunt propagandist și nici simpatizant al PER, ci doar un om care a sesizat o apariție interesantă în peisajul politic local. Dacă tot se apropie alegerile, mergeți la vot! Votul vostru contează.

7 comentarii la “O părere PERsonală”

 1. Otilia LUPU 8 Iunie 2012 at 23:27 Permalink

  Haidi, bai, Cristi..:)

 2. andrew 9 Iunie 2012 at 09:30 Permalink

  M-ai dezamagit!

 3. eco 9 Iunie 2012 at 09:56 Permalink

  Ce anume din programul candidatilor PER are legatura cu ecologia? Insetatul (de motorină) jeep cu motor de peste 2 litri al candidatului Manolache are vreo legatura cu ecologia? Candidatul la primarie a expus o serie de idei, unele chiar bune, dar fara nicio legatura cu ecologia…nu stiu ce sa zic despre onestitatea lor un condiţiile astea…

 4. Vidocq 9 Iunie 2012 at 12:21 Permalink

  Vezi ce patesti daca ai o opinie contra adevaratilor platiti. Stigmatul!….eu cred ca le tremura tare chilotii…

 5. vili 9 Iunie 2012 at 18:49 Permalink

  Domnul Manolache nu are jeep mey eco , pun si pariu cu tine poate fac si eu un leu cinstit

  • Lunetistul 9 Iunie 2012 at 20:17 Permalink

   eco, l-a confudat cu Stavarache :)), pana si pseudonimul pe care si l-a ales tot o confuzie este:)

 6. eco 9 Iunie 2012 at 21:44 Permalink

  Ok baieti, succes in alegeri!


Lasa un comentariu