O scurta incursiune la munte. Transfagarasan, Vidraru, Bran.

Joi, 5 August 2010 | foto, Pareri personale | 5 comentarii

Ieri dimineata am plecat din locul de rutina numit Bacau spre inima tarii, cu gandul sa vedem Transfagarasanul si alte locuri pitoresti. Planurile ne-au fost date peste cap intre Brasov si Sibiu, unde incepuse sa ploua. Necontenita avea sa fie ploaia, caci ea s-a oprit abia pe la Campulung, dupa ce ne hotarasem sa ne intoarcem spre casa.

Nici n-aveam de gand sa stam mult, ci doar vreo doua-trei zile. In ciuda ploii torentiale ce se abatea peste Muntii Fagaras, am avut curajul sa scot aparatul foto din geanta si sa il scot in ploaie ca sa fac cateva poze. Ce Balea Lac, ce alte popasuri si hoinareli… ploua de rupea. Mor de ciuda. Eu si cu ai mei ne-am pus in cap ca atunci cand avem putin timp liber si se anunta vreme frumoasa sa mergem din nou pe Transfagarasan, sa fac mai multe fotografii. Imi pare rau ca nu a fost senin ca sa prind peisajul in toata splendoarea lui.

Dupa ce mi-am muscat buzele pe Transfagarasan din cauza conditiilor meteo superbe, am ajuns la Barajul Vidraru. Ploaia se mai oprise, dar nu de tot. Am facut si aici vreo doua-trei poze si am plecat spre Brasov, dar de aceasta data luand-o prin Campulung. Curtea de Arges – Campulung – Bran e un drum jalnic. Stau si ma intreb daca in zona este vreo flotila aeriana care se antreneaza lansand rachete spre carosabil. Va spun sincer ca arata ca dupa bombardament. Nici Transfagarasanul nu-i mai breaz.

Dupa cum spuneam mai sus, aveam in cap sa ne intoarcem acasa. Incurajati de vremea buna din zona statiunii Bran, ne-am cazat aici. Am gasit un loc de cazare foarte fain. Nou, cocheta, pe alocuri luxos. Pretul, decent. Este vorba de Hotel Wolf 2. Din balcon vad un rau/parau care trece pe langa hotel, dar si Castelul Bran.

Am facut destule fotografii, chiar daca a plouat. Am pus cateva intr-o galerie foto pe care o puteti vedea mai jos. Ea contine poze de pe Transfagarasan, de la Barajul Vidraru si de la Bran.

5 comentarii la “O scurta incursiune la munte. Transfagarasan, Vidraru, Bran.”

 1. TipuldinUmbra 5 August 2010 at 12:26 Permalink

  Foarte tari pozele.
  Cum au spus si baietii de la TOP GEAR ,Transfagarasan e cel tare.

 2. Dragos 5 August 2010 at 22:54 Permalink

  Am condus si eu pe Transfagarasan recent si este probabil cel mai frumos drum pe care am condus vreodata. Intr-adevar, drumul Curtea de Arges – Campulung – Bran e dezastruos, si nu mi-a permis sa ma bucur de peisaje si placerea de a conduce.

 3. Blog 11 August 2010 at 22:42 Permalink

  Asa e.
  Am fost si eu in weekend si mi-a placut drumul asta maxim! 🙂
  http://bit.ly/afkA8p

 4. Anonymous 23 August 2010 at 06:45 Permalink

  Am fost pe Transfagarasan acum doua saptamani ,i-tro duminica daca nu ma insel.Pe partea dinspre Sibiu era ceata groasa,ma ghidam dupa stopurile celor din fata,iar dupa ce am trecut tunelul…surpriza!!senin,soare,lume la gratare…

 5. StirideBine 19 Septembrie 2010 at 11:49 Permalink

  Foarte frumoase pozele 🙂


Lasa un comentariu