O veste bună, una foarte bună și una proastă despre PNI Anghel Saligny în județul Bacău

Vineri, 22 Iulie 2022 | Bacau | 1 comentariu

Vestea bună: Ministerul Dezvoltării a anunțat astăzi finanțarea a 124 de proiecte în valoare de peste 1,42 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii de bază: apă, canalizare, gaze, drumuri și poduri.

Vestea foarte bună: în această listă a investițiilor care vor fi finanțare prin Programul național de investiții (PNI) “Anghel Saligny” se află și proiectul de 43 de milioane de lei pe care l-am aprobat în Consiliul Local pentru construirea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Bacău.

Acest proiect vizează 32 de străzi din 5 cartiere ale orașului:

  • Șerbănești: străzile Cezar Uncescu, Col. Nicolae Drăghici, Constantin Platon, Costache Radu, Cpt. Ioan Boroș, Cpt. Vasile Merica, Gen. Eremia Grigorescu, Gheorghe Vrănceanu, Ion Roată, Leon Sakellary, Spicului și Trecătoarea Islaz;
  • CFR: străzile Bogdan Petriceicu Hașdeu (inclusiv Fundătura), Dragoș Vodă, George Coșbuc, Gheorghe Asachi, Gheorghe Șincai, Gloriei, Ion Creangă, Pictor Nicolae Grigorescu, Prutului, Viilor, Tineretului și Tisei;
  • Gherăiești: străzile Aleea Colonel Corneliu Chirieș, Cantonului și Limpedea;
  • Izvoare: străzile Cerbului, Pictor Ștefan Luchian, Salcămilor și Scânteii;
  • Republicii: strada Agudului.

Vestea mai puțin bună: celălalt proiect depus în cadrul Programului Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” nu a fost aprobat pentru finanțare (95 de milioane de lei pentru modernizarea a 22 de străzi neasfaltate din municipiul Bacău). Îl voi interpela pe primar ca să aflăm împreună ce se va întâmpla cu aceste străzi.

Lista completă a celor 124 de proiecte finanțate în județul Bacău poate fi accesată aici.

Fotografia de mai jos este realizată fix în urmă cu 2 ani, pe 22 iulie 2020, pe una dintre străzile neamenajate din cartierul Șerbănești, în precampania pentru alegerile locale. Atunci le spuneam băcăuanilor că vom schimba stradă cu stradă Bacăul și subliniam că administrația Necula a amanetat viitorul copiilor. Unii din echipa din 2020, în frunte cu protagonistul, au uitat ce au promis atunci și au dat mâna cu cei pe care au vrut să îi înlăture de la conducerea orașului. Eu nu.

cristian ghinghes campanie serbanesti

1 comentariu la “O veste bună, una foarte bună și una proastă despre PNI Anghel Saligny în județul Bacău”

  1. Remus Lupu 24 Iulie 2022 at 00:11 Permalink

    Ne certăm de când erai în clasa a XI-a. REALISM!!! Un bun comandant este un bun executant! Cineva, din primărie, susținea că nu poate fi dat afară pentru că el muncește numai afară! Implicarea permanentă în teren (constatări, analiză, judecăți, implicare ), nu din fața tastaturii conform informațiilor, este DOVADA unui gospodar. Bacăul nu are nevoie de primar ci de un GOSPODAR care să ajute, cu analiză și realism orașul.


Lasa un comentariu