Oare fara media Bitanescu ce facea?

Miercuri, 21 Aprilie 2010 | Bacau, Pareri personale | 16 comentarii

Ieri, in ultima zi a Galei Star – editia 2010, spectacolul de incheiere a adus pe scena Teatrului Bacovia pe cunoscuta Rodica Popescu Bitanescu. N-am fost acolo, dar am inteles ca la spectacol duduia s-a luat de presa. Reactiile vehemente nu au intarziat sa apara, gestul Rodicai Bitanescu fiind relatat de Razvan pe blogul sau.

In fine, marea artista a neamului (ca sa folosesc o expresie pe care are copyright Arhi) s-a ofuscat in timpul spectacolului pe faptul ca este filmata si fotografiata. Desi camerele video erau ale teatrului (sau ale firmei cu care are contract teatrul sa inregistreze Gala Star) iar fotografiile se faceau, evident, fara blitz.

Asa ca duduia si-a oprit vorbele pentru a cere fotografilor si cameramanilor sa termine cu fotografiatul “ca mai exista si drepturi de autor pe lumea asta”.

Asa ca toata presa – fotografi sau doar reporteri – si-a bagat picioarele in el spectacol si a parasit sala. Urmata in scurt timp si de o parte din public.

Pai bai… actrito, ce faceai tu fara camerele de vederi sau fara aparatele de fotografiat? Mai ajungeai ce esti acum? Fara televiziune, fara radio, fara ziare, mai auzea lumea de tine? Mai erai cunoscuta? Secolul 21 inseamna fotografii, filmari, recenzii de la spectacole, iar pentru astea trebuie material.

Stai linistita, madam, nu te da nimeni la Cancan! Din faptul ca esti fotografiata si ca pozele de la spectacolele pe care le sustii apar prin ziare si pe bloguri ai numai de castigat.

Poze de la spectacol pe ContraSENS.com si InimaBacaului.ro.

16 comentarii la “Oare fara media Bitanescu ce facea?”

 1. Anonymous 21 Aprilie 2010 at 17:20 Permalink

  Nu crezi ca-ti permiti cam multe? Cine esti tu sa faci asemenea comentarii la adresa unei actrite asa cum e ea? Foarte bine, e cunoscuta, e indragita de oameni, are o varsta si cred ca-si permite sa ceara acest lucru. Da ok, poate uneori se intrec avand prea multe pretentii, dar tu nu esti in masura sa faci asemenea comentarii sau cel putin puteai folosi un limbaj care sa dea dovada de mai multa educatie.

 2. alex v 21 Aprilie 2010 at 17:33 Permalink

  ai fost vreodata la teatru?

 3. kristofer93 21 Aprilie 2010 at 17:36 Permalink

  Stiu la ce faci aluzie intrebandu-ma asta, dar in cazul asta lucrurile stau altfel. De ce Gyuri Pascu nu a comentat nimic la adresa presei?

  Uite ce a spus Razvan, care a fost prezent acolo: "Ca sa nu existe suspiciuni, precizez ca fotoreporterii au primit oficial permisiunea sa realizeze fotografii pe toata durata Galei Star, inclusiv in cadrul recitalurilor. Caramitru, Mircea Diaconu sau Alexandru Repan n-au avut nimic de obiectat. S-a gasit duduia Bitanescu"

  http://www.contrasens.com/2010/04/21/un-gest-de.htm

 4. Anonymous 21 Aprilie 2010 at 18:05 Permalink

  sa-ti fie rusine pentru postare! ne da clasa la toti !

 5. laura 21 Aprilie 2010 at 18:19 Permalink

  Poate nu stiai, dar piesa este creatie proprie Rodica Popescu.Asa ca da, are tot dreptul sa-si protejeze drepturile de autor. Urat din partea voastra ca nu va informati inainte sa faceti afirmatii!

 6. ContraSENS 21 Aprilie 2010 at 22:38 Permalink

  Laura, draga, explica, te rog, ce legatura au drepturile de autor pentru o piesa de teatru cu fotografiile din spectacol.

 7. Anonymous 21 Aprilie 2010 at 22:44 Permalink

  Intr'adevar dumneaei a precizat de drepturile de autor si in cadrul piesei, adaugand si (citez) "ma dau afara cei de la Teatrul National daca afla ca s-a filmat". Asadar, in conditiile in care asa era contractul pe care doamna Bitanescu l-a semnat, n-a facut decat sa respecte legea.

 8. Anonymous 21 Aprilie 2010 at 22:45 Permalink

  @ Laura,drepturi de autor inseamna sa nu ii joace altcineva piesa sau creatia ei.A face fotografii in timpul unui spectacol sau a filma asta nu e ceva rau,probabil ar vrea si altii care nu au putut ajunge la spectacolul ei sa vada ce a fost acolo,si cum?prin internet,vezi o poza vezi un video iti faci o parere,asta inseamna a impartasii cu altii,ea a vrut sa impartaseasca doar cu cei care au fost prezenti acolo,e ok dar ganditi si inafara cutiei.

 9. Anonymous 21 Aprilie 2010 at 23:33 Permalink

  raule:>

  keep goin'
  >:D<

 10. Clona Originala 22 Aprilie 2010 at 08:02 Permalink

  Felicitari ! pentru post …Superb !
  Actori Nesuferiti si teatru ieftin.

 11. Codrin 22 Aprilie 2010 at 10:20 Permalink

  Era bine daca organizatorii i-ar fi informat si pe actori, inainte de gala, ca sunt permise in sala aparatele foto si camerele video. Si cei carora nu le convenea regula asta spuneau "pas". S-ar fi evitat momentul neplacut care a avut loc…
  Sigur ca reactia actritei a fost oarecum deplasata, dar deplasate mi se par si comentariile, unele insolente si mult prea agresive pentru un asemenea subiect.

 12. Anonymous 22 Aprilie 2010 at 10:20 Permalink

  e adevarat ca putea sa fie mai discreta, sa nu intrerupa piesa, dar avea dreptate. nu i-ar conveni ca piesa sa fie filmata, si oamenii sa nu mai vina la spectacolele ei pentru ca le pot vedea pe internet,fara sa plateasca bilet.

 13. Anonymous 22 Aprilie 2010 at 11:28 Permalink

  @anonimul care a raspuns Laurei: Desteptule , ca sa iti dai cu parerea trebui sa platesti creatiile altora.Din pacate in Romania asta de rahat toti sunt critici dar fara sa plateasca nimic.In orice tara civilizata filmul sau piesa de teatru o platesti ca sa o vezi si apoi critici. Sa te vad pe tine talentatule , muncind un an sa faci o melodie , un film sau o piesa de teatru , sa iti pui sperante ca din asta traiesti si apoi sa vina un sa iti filmeze si sa dea gratis pe net.

 14. laura 22 Aprilie 2010 at 17:04 Permalink

  Citez,,s-a ofuscat in timpul spectacolului pe faptul ca este filmata si fotografiata. Desi camerele video erau ale teatrulu,,
  Deci era filmata!
  Pentru ContraSens

 15. laura 22 Aprilie 2010 at 17:07 Permalink

  Si inca ceva, era piesa dansei avea tot dreptul sa aleaga daca vrea sa fie sau nu fotografiata.
  Si clar, merita respectul nostu si nu chestii de genu ,,bai actrito,,.Jalnic!

 16. laura 22 Aprilie 2010 at 17:10 Permalink

  Exista posibilitatea ca cineva sa filmeze piesa, sa o posteze pe internet iar oamenii sa aleaga sa o vada pe net si nu la teatru. De asemenea, multi actori pot fura piea si o pot juca fara sa plateasca autorului."ma dau afara cei de la Teatrul National daca afla ca s-a filmat,, Asadar era vorba doar despre filmat nu si despre poze! Acum intelegi ce inseamna drepturile de autor, sau mai bine spus ce legatura au cu filmatul?


Lasa un comentariu