Obsesiile bloggerilor băcăuani în 2013

Marti, 31 Decembrie 2013 | Bacau, internet | 10 comentarii

Să recunoaștem, fiecare dintre noi avem cel puțin câte o păsărică pe creier care nu ne dă pace și pe care o hrănim periodic. Noi, adică bloggerii băcăuani, majoritatea constituiți în Asociația Divanul AdBlog.

E sfârșitul anului și am zis să vă amuz “umpic” și să fac o recapitulare a obsesiilor care nu ne-au dat pace în 2013. Apoi comentăm cum stă treaba în blogosferă.

Ca să nu ne batem, în ordine alfabetică:

Agregatoarele nu se pun. Au aceeași obsesie de la înființare: copy-paste de la alții. Sper că nu am uitat pe nimeni. Nu i-am menționat pe cei care postează din an în Paști.

bloggeri din bacau

Din păcate, se scrie din ce în ce mai puțin, părerile sunt din ce în ce mai rare, în timp ce fotoreportajele seci, cantitative și promovarea evenimentelor “de liceu” sunt la ordinea zilei. Puțini bloggeri mai comentează și emit puncte de vedere.

Dragilor, afișele se găsesc în primul rând pe Facebook! Plus că… nu știu cine mai intră astăzi pe bloguri ca să vadă ce evenimente urmează în oraș. Putem face o platformă comună, zic eu, iar blogurile noastre să le păstrăm pentru recenzii și păreri de la aceste evenimente. Dar e greu, căci am ajuns la vorba lui Marius: dispute prea mari pentru un oraș atât de mic.

Nu degeaba am făcut o retrospectivă a blogosferei băcăuane cu accent pe obsesii.
Cred că ar trebui să redevenim o comunitate unită, adică să lăsăm orgoliile fără sens și să ajungem la un numitor comun între “grupările” Divanul AdBlog și Bacău Expres. Ne înțepăm ca proștii între noi. Suntem măcinați de obsesii și de resentimente. Scindarea asta nu ne face bine. Nu știu cine are de câștigat de pe urma situației de față, dar sunt sigur că nu noi. Hai să fim ca la început, când am pus bazele mișcării bloggeristice în Bacău! Doritorii sunt rugați să ridice mâna.

P.S.: Aghiuță i-a dat link lui ContraSENS, chestie care poate fi un început. Juverdeanu, ai legătura pentru blogmeet-ul de împăcare!

Apropo de 2013 și de bloggeri, asta au făcut anul acesta bloggerii Asociației Divanul AdBlog, cu sprijinul Consiliului Județean: Bacău 360 – Turul virtual al județului Bacău. Putem mai mult!

sarbatori fericite divanul adblog

10 comentarii la “Obsesiile bloggerilor băcăuani în 2013”

 1. 1altcineva 31 Decembrie 2013 at 03:57 Permalink

  Interesant punctul de vedere, dar din moment ce sunt „legat” de liceu 6 ore pe zi, 5 zile/săptămână, iar majoritatea cititorilor sunt din liceu, de ce crezi că aș putea scrie? De asemenea, de curiozitate, mi-am analizat toate articolele și chiar nu domină cele din/despre liceu. Deci la mine e doar parțial adevărat.
  Ideea e că judeci prea ușor după aparențe și nu prea e corect. Da, ar trebui să fim mai uniți, dar orgoliile nu pot fi depășite atât de ușor, astfel că mari diferențe nu vor apărea în viitorul apropiat în blogosfera băcăuană

 2. Ionut Avram 31 Decembrie 2013 at 10:07 Permalink

  Mai am trei obsesii: Benea, Blue Air si Carta Office :))))

 3. Bogdan (LaObiect.com) 31 Decembrie 2013 at 11:36 Permalink

  Si eu mai am una, o stii deja: monarhia constitutionala in Romania.

 4. abvlad 31 Decembrie 2013 at 11:42 Permalink

  Nu cunosc toate blogurile, dar pe unii chiar i-ai nimerit :)). In ce priveste micile conflicte… ar fi frumos sa ne unim, dar pare un obiectiv destul de greu de realizat.

 5. 1altcineva 31 Decembrie 2013 at 12:27 Permalink

  Ehe, la mine, ca obsesii (din câte m-am analizat eu), mai sunt nemulțumirea mea continuă și poeziile 😉

 6. irina 31 Decembrie 2013 at 12:57 Permalink

  dacă zici tu….

 7. Monica Sibişteanu 3 Ianuarie 2014 at 01:07 Permalink

  Eu cred că este necesar, lăsând la o parte obsesiile fiecăruia dintre voi, să aveți un scop comun, la care să lucrați cu toții, fără orgolii. Și de putut se poate. Pe o parte dintre voi v-am cunoscut la o întâlnire de demult cu câțiva bloggeri din Onești…de atunci numărul celor din Onești a scăzut …dar eu merg înainte… :))
  Vă urez mult succes și proiecte cât mai frumoase!


Lasa un comentariu