Oktoberfest si Centrul de Afaceri aduc investitorii nemti la Bacau?

Astazi i-am vazut la fata pe organizatorii Oktoberfest in Bacau, reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania si Clubului Economic German Moldova. Acestia au spus ca scopurile lor sunt promovarea culturii germane si, franc in fata, castigul financiar. Pe de alta parte, acestia au spus ca, avand in vedere faptul ca in aceeasi perioada are loc inaugurarea Centrului de Afaceri, Oktoberfest este o buna ocazie pentru un grup de investitori germani care se vor afla atunci in Bacau sa ia in calcul dezvoltarea unor business-uri in zona.

Nu stiu daca este doar un pretext al acestor afaceristi nemti ca sa impace si capra si varza, insa ei au precizat ca aceste persoane interesate sa investeasca in Bacau au o deschidere catre cateva sectoare de activitate, printre care agricultura, aeronautica si energie regenerabila. Sunt curios care va fi rezultatul trio-ului Centrul de Afaceri – investitori germani – Oktoberfest, daca acesta va exista, desigur.

Vizavi de festivalul Oktoberfest care va incepe vineri, toate activitatile vor avea loc intr-un cort imens amplasat in fata Salii sporturilor. Spectacolele si mancarea vor avea specific german, insa berea va fi romaneasca (din pacate). Visam la un pahar de Warsteiner sau ceva de genul asta, dar n-a fost sa fie. Vom avea carnati nemtesti, gulas, colaci traditionali, olimpiada bavareza cu jocuri amuzante si multa voie buna.

Daca aceste detalii vor fi respectate, am putea asista la primul festival din Bacau fara chilotareala si cocalari pe scena.

3 thoughts on “Oktoberfest si Centrul de Afaceri aduc investitorii nemti la Bacau?

  1. Investitii ale nemtilor la Bacau? Glumesti, nu? Daca vor veni, se vor izbi de spaga autoritatilor locale si vor pleca cu primul avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *