Câteva mesaje obiective despre mega-protestul de miercuri din Bacău

Sambata, 7 Noiembrie 2015 | Bacau | 1 comentariu

După camionul de rahat aruncat de către emisarii plătiți de politicienii corupți din Bacău după primul protest din această toamnă care a avut loc la nivel local, eveniment care a strâns peste 2.500 de persoane în stradă, mai mulți oameni au observat că nu era cazul ca ceea ce s-a întâmplat miercuri să fie blamat și condamnat.

Numai că, ghiciți ce, eu, Dorin, Marian Dămoc, Andrei, Bogdan și ceilalți am luat decizia să nu mai organizăm nimic tocmai ca să le dăm șansa adepților flower-power, care se tem să scandeze împotriva corupției locale, să ia aprobări, să vorbească cu Jandarmeria și până la urmă să se asigure că lucrurile nu degenerează, să organizeze cum vor ei strada. Asta așa, ca să înțeleagă și ei că poți să fii foarte ușor prins la mijloc sau împins spre lumânări de PMP-iști și Gringo-iști.

protest colectiv bacau 6 noiembrie 2015-2

Dacă miercuri în fața Prefecturii au fost peste 2.500 de persoane, alaltăseară au spus prezent nu mai mult de 500 de persoane, iar aseară vreo 200. Nu că ar fi asta o problemă, dar ultimele 2 seri au fost dominate de galeria de fotbal, scandările lor fiind cumva limitate. În fine, e foarte bine că vin în stradă și că strigă, față de majoritatea băcăuanilor care stau în casă. Nu îi condamn pe restul, căci toată lumea are probleme acasă și lucruri de făcut, însă cei care stau la căldurică trebuie să știe că sunt oameni care chiar vor schimbare și care ar face tot ce le stă în putință ca să-i vadă pe nesimțiții ăștia out de la cârma orașului/țării și, până la urmă, ca să trăim mai bine.

În contrapartidă cu articolele și materialele unor bloggeri plătiți, vă recomand să citiți câteva puncte de vedere obiective vizavi de protestele din ultimele zile din Bacău:

Mulțumesc tuturor celor care țin la adevăr și au curajul să îl spună. Nu pot ei blama cât putem noi striga!

Aseară, 6 noiembrie 2015, în fața Prefecturii Bacău

protest colectiv bacau 6 noiembrie 2015-1

1 comentariu la “Câteva mesaje obiective despre mega-protestul de miercuri din Bacău”

 1. Radu B. 7 Noiembrie 2015 at 19:16 Permalink

  Adevarul este ca protestam fara sa gandim !
  1) Din start clarific faptul ca si eu vreau sa fie o schimbare majora in Romania insa mai intai trebuie sa stim ce vrem, ne trebuie o solutie altfel protestam degeaba, ba chiar ne facem noua mai rau.
  2) Jos guvernul, dar presedintele si parlamentul ? Ei sunt buni ? Nu fac parte din aceeasi clasa politica de rahat care ne-a adus aici ? “Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii…”. Schimbarea guvernului e mai mult o miscare politica, inlocim PSD-ul cu PNL-ul(lucrul amuzant este ca Boc care facea parte din PDL devenit noul PNL a fost demis tot de niste revolte… poi ne hotaram si noi sau tot jonglam intre 2 partide ? )
  3) Se cauta un tap ispasitor pentru toate si din cauza asta DNA-ul face un abuz impotriva fostului primar Piedone. Nu stiu exact cine este individul sau ce a infractiuni a comis insa sa fie arestat pentru ele nu pentru ca asa vor unii. Avizul ala de functionare sau cum se cheama a fost acordat in baza unei cereri pe proprie raspundere pe care normal ca primarul a fost nevoit sa o aprobe ca doar asa e sistemul, nu e vina lui e vina celui care si-a asumat raspunderea.
  4) Degeaba protestam ca protestam fara sa gandim !!! Tot ce am realizat este o schimbare politica si in rest am creat instabilitate care a dus la cresterea euro, urmand sa se scumpeasca si carburantul (ca doar asa se intampla cand creste euro) si dupa vor umra scumpiri generale din cauza cresterii carburantului. Cine are de suferit ? TOT NOI !
  5) Nu zic sa nu protestam insa ne trebuie o solutie concreta care nu va veni peste noapte si nu de la oricine, ci de la cineva care stie cum functioneaza sistemul, ii intelege logica pe deplin si poate spune daca trebuie reformat sau chiar schimbat cu alt sistem !


Lasa un comentariu