Un oraș de împuțiți

Scuzați-mi expresia, dar asta riscă să devină municipiul Bacău, după ce apa care vine de la Valea Uzului a fost sistată. 

Compania Regională de Apă Bacău a întrerupt alimentarea cu apă brută din barajul de la Valea Uzului, care asigura jumătate din necesarul de apă al municipiului Bacău, din cauza creşterii accentuate a turbidităţii, de peste 150 de ori faţă de maximul legal admis, spune Mediafax. Problema a apărut ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile.

Întrebări care se nasc acum, pe moment, abia întors de la București, în capul meu:

 • Jumătate din necesarul de apă? Oh, wait, dar unde în oraș mai curge apă la robinet? Nu de alta, dar să știm și noi unde ne spălăm.
 • Putea fi prevenită această situație? Cine va fi tras la răspundere pentru cele deja două zile de secetă?
 • Investițiile de zeci de milioane de euro în infrastructura de apă și canal au vreun Dumnezeu? Filtre, rezervoare, ceva?
 • Ce să înțelegem din exprimarea „cel puțin vineri vom opri apa”? Sâmbătă revine? Duminică? Dar luni? „Cel puțin” ăsta mă cam înspăimântă. Pe bune!

Semnat de un cetățean care își respectă dările și care nu a strâmbat din nas la ultimele scumpiri la apă.

lacul-si-barajul-poiana-uzului-3-1000x666

7 thoughts on “Un oraș de împuțiți

 1. Unele locuințe de pe str. Aviatorilor au apă, curată și cu presiune normală. Doar dimineață era presiunea redusă. 😉

 2. Foarte urat din partea celor de la Compania Regională de Apă Bacău pentru aceasta intrerupere. Speram ca nu o sa se mai intamle evenimente de genul asta

 3. La Targu Ocna nu sunt probleme de acest gen. Apa curata, presiune normala, totul OK.Atat Bacaul si Targu Ocna tot de la Valea Uzului se aprovizionează cu apa. Care-i smenul? Cred ca cineva isi cam bate joc de locuitorii Bacaului.

 4. Gata sa intamplat odata sa ia apa rece o zi plangeti, bine ca nu era o saptamana cred era razboi, daca nu mai era internet ce dracu faceati sareati de pe blocuri, cred ca lumea sa invatat cu prea multi lucruri crezandule date de D-zeu

 5. o zi???eu nici ieri nu am avut apa,azi a curs cu taraita o ora si maine am inteles ca e aceeasi problema,tocmai pe marti DACA vom avea apa,ti se pare normal?suntem in 2015…sa va fie rusine ca va bateti joc de noi!

 6. Articol scris în urmă cu 2 ani, dar perfect valabil și astăzi, când Bacăul a rămas pe neașteptate fără apă.
  Numai că acum sunt consilier local și am câteva pârghii de care mă voi folosi pentru a pune lucrurile pe direcția cea bună la CRAB (Compania Regională de Apă Bacău), societate publică la care municipiul Bacău este acționar majoritar, deci care este subordonată Consiliului Local din care fac parte.
  Primul pas: scoaterea din „bârlog” a directorului Găină pentru explicații.

 7. Daca s-ar vinde masinile de lux care au fost date pe la amante (tot orasul stie) sigur problema ar fi pe jumatate rezolvata! Schimbata conducerea si la urmatoarea gafa sanctiune din nou! Nu mi se pare normal ca la atatea avarii cate au fost de cand s-a inaugurat minunata conducta sa nu fie directorul tras la raspundere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *