Oraşul nu se negociază, ci se administrează!

În dimineaţa aceasta, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii se desfăşoară „negocierea directă dintre municipiul Bacău şi Societatea de Servicii Publice Municipale SA”, ca urmare a delegării administrării domeniului public şi privat al oraşului Bacău către această societate, idee cu care eu nu am fost de acord încă de la bun început şi faţă de care m-am exprimat împotrivă prin vot la ultimele două şedinţe ale Consiliului Local din care fac parte ca independent.

Nu particip la această negociere pentru că efectiv nu pot accepta ideea de a pune în braţe domeniul public şi privat al oraşului unei societăţi publice care:

  • 1. nu respectă minimele condiţii legale în ceea ce priveşte transparenţa financiară şi decizională, şi anume prevederile din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Legea 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice), respectiv HG 583/2016 privind aprobarea Strategiei naționale anticorupție pe perioada 2016-2020);
  • 2. este condusă de o serie de PSD-işti care încasează salarii şi indemnizaţii care se ridică chiar şi până la 9.300 lei;
  • 5. pare a fi jucăria primarului Necula şi a partidului care efemer, credeţi-mă, se află la conducerea Bacăului.

Pentru aceste motive nu am fost de acord cu delegarea domeniului public către SSPM şi totodată nu particip astăzi la un simulacru de negociere.
Cu cine să negociez, cu prietenii primarului? Şi ce să negociez? Oraşul nu se negociază, nu se împarte, ci se administrează!

invitatie negociere sspm

2 thoughts on “Oraşul nu se negociază, ci se administrează!

  1. Good! Invitatia era o capcana si e bine ca nu ai cazut in ea! Le-ai fi legitimat “negocierea” si le-ai fi dat ocazia sa se foloseasca de prezenta ta aratand lumii ca totul ar fi ok.

  2. Cred ca dl primar incearca sa faca o firma suveica prin care sa distribuie controlul si banii publici, acolitilor pe care-i are in partid. El este un incompetent care habar n-are cum se administreaza un oras. A fost inaintat acolo ca marioneta de Benea care este noul baron de Bacau ce conduce pe cei doi lideri, Brasoveanu si Necula si indirect judetul Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *