Până când va ține asfaltul aruncat pe străzi în această vară?

Joi, 25 Iulie 2013 | Bacau, Pareri personale, Sondaje | 12 comentarii

Văd că a devenit o tradiție pentru municipalitatea băcăuană să asfalteze aproape anual străzile din oraș, de parcă nu s-ar fi inventat un bitum și o tehnologie care să reziste peste iarnă. Veți spune că sunt răutacios și caut nod în papură, dar gândiți-vă că niște bani în plus și o treabă facută pe termen lung ne-ar scuti de cheltuieli dese.

Spun “noi” pentru că este vorba de banii noștri, care iau forma de taxe și impozite și se duc la bugetul local. De ce asfaltul turnat pe străzile Bacăului în vremea lui Dumitru Sechelariu, Dumnezeu să-l ierte, a rezistat ani de zile, iar ăsta aruncat de administrația Stavarache pleacă din start cu perspectiva că i se va pune cruce după o iarnă puțin mai grea?

asfaltari in bacau 2013-1

Răspunsurile la întrebarea pe care tocmai am pus-o pot fi diverse. Eu însă aș înclina balanța spre grija celor pe care i-am ales pentru clientela de partid, care trebuie alimentată periodic. Mai pe șleau, asfaltul de pe dragile noastre străzi nu trebuie să reziste pentru că niște băieți (sau fete) doresc să își schimbe bolizii o dată la un an sau doi. #firstworldproblems

Mă declar uimit de asfaltările din aceste zile. Practic, noul strat de bitum acoperă vechiul strat, cu tot cu gropile și denivelările pe care le are de luni bune. Eu știam că mai întâi se decopertează, se nivelează carosabilul, după care se toarnă un strat de asfalt, astfel încât între vechiul și noul covor asfaltic să nu existe spații și goluri, care dau naștere la vibrații și implicit la deteriorarea rapidă a carosabilului.

Vreau să aud și părerea voastră. Cât va dura minunatul nou asfalt?

12 comentarii la “Până când va ține asfaltul aruncat pe străzi în această vară?”

 1. Nae' 25 Iulie 2013 at 23:44 Permalink

  Ce bolizi visezi? uitat-te la garderoba plozilor mai marilor urbei si vezi ce piese de sute, mii de euro ai sa vezi

 2. Alex 26 Iulie 2013 at 00:03 Permalink

  Mie mi se pare absolut fantastica urmatoarea practica: pentru ca, evident, sa ridici gurile de canalizare este munca grea si costisitoare, bravii asfaltangii taie o gaura in covorul asfaltic pe care il fac si o lasa asa, cu gura de canal la acelasi nivel. Because fuck logic, that’s why. Nu e suficient ca peste iarna va fi drumul, oricum, plin de gropi, ei creaza cateva de la inceput, de samanta.

 3. Pui de comunist 26 Iulie 2013 at 10:03 Permalink

  De ce nu spui nimic si de drumurile din judet, care sunt varza in proportie de peste 80 la suta si n-au mai fost asfaltate de ani buni?

  • Kristofer 26 Iulie 2013 at 13:52 Permalink

   Exemple? Eu merg saptamanal pe drumurile din judet cu bicicleta si sunt asfaltate recent.

   • Pui de comunist 26 Iulie 2013 at 15:41 Permalink

    Drumul Bacau – Onesti ar fi doar un exemplu de drum important din judet care n-a mai fost de foarte mult timp asfaltat. Tu cred ca mergi cu bicicleta doar in jurul Bacaului. Drumul spre Prajesti e varza de ani de zile. Sunt zeci de drumuri judetene care n-au fost asfaltate de ani. Scoate capul din politica de partid si fii obiectiv. Eu asa te stiam, nu pui de comunist.

    • Kristofer 26 Iulie 2013 at 15:50 Permalink

     Bacau – Onesti e drum national si tine de CNADR, nu de Consiliul Judetean.

   • Pui de comunist 26 Iulie 2013 at 15:47 Permalink

    Si inca ceva. Cati ani aveai tu in 2004? 11 ani? Cam cat de multe iti poti tu aminti din perioada de trista amintire? E clar ca ti-au soptit ce sa scrii unii nemultumiti ca acum se face treaba mai bine fara ei. Fii corect, atat te rog!

    • ariciu 27 Iulie 2013 at 06:14 Permalink

     Pt. “pui de comunist”… Dincolo de apartenenta la un oartid sau altul, subiectul este corect! Se asfalteaza in fiecare an, se circula greu, iar la anul vom avea strazi proaste. Pe Milcov sau pe stradute nici nu s-a intrat. E clar ca sunt interese. Cat despre drumurile judetene, e clar ca si ele trebuie asfaltate. Dar subiectul era municipiul Bacau, hai sa nu mutam discutia in alta parte!

 4. Alex 26 Iulie 2013 at 13:54 Permalink

  Voi credeti ca lor(firmelor de asfaltare) nu le convine sa munceasca si la anu,doar nu muncesc de gloaba si intrebativa de ce firma care a asfaltat strazile e din Focsani apoi interesativa de unde se trage si primaru nostru drag ;))

 5. ZF 26 Iulie 2013 at 14:10 Permalink

  banuiesc ca licitatia a fost catigata de Dorinel Umbrarescu…

 6. Pui de comunişti 29 Iulie 2013 at 09:18 Permalink

  Pt. ariciu: Pentru Str. Milcov, ca si pentru Str. Stefan cel Mare, exista in faza de licitatie proiecte de modernizare cu finantare europeana. In general, s-au asfaltat strazi si stradute, care erau prinse anul acesta in buget. Asfaltarea trebuie prioritizata, in functie de nivelul de trafic existent pe fiecare strada. E normal ca strazile cu trafic mai intens sa se deterioreze mai repede si sa necesite reparatii mai des decat celelalte. Toti am vrea sa fie posibil sa se asfalteze toate strazile si aleile, ca sa fie toata lumea multumita. Din pacate bugetul nu permite lucrul acesta, iar lucrarile trebuie facute treptat. Oricum in zonele in care vor intra proiectele mari in implementare, se vor reabilita si moderniza complet toate strazile, stradutele si aleile, precum si trotuarele si spatiile verzi. 🙂

 7. Alexandru Budici 29 Iulie 2013 at 11:49 Permalink

  Uite, pe blogurile din straintate nu am vazut astfel de articole ca la romani. Nu cred ca e un blogger roman care nu a scris de minunatul, frumosul nostru drum. Am votat prima varianta dar sigur era a doua.


Lasa un comentariu