Parcare din bani publici construită de administrația Necula în întâmpinarea clădirii familiei Benea

Marti, 12 Noiembrie 2019 | Bacau | 2 comentarii

De vreo câteva săptămâni încoace, primarul Cosmin Necula cică s-a trezit din obediență și a realizat ceea ce cetățenii spun pe la colțuri dar nu și la vot de ani de zile: că Dragoș Benea a capturat județul și că e baron. Unul mai tânăr, low profile, cu stat paralel la purtător, care aleargă și merge cu bicicleta, dar tot baron. Și el încearcă să se dezică de baron, dar și baronul și toată organizația pesedistă de el, retrăgându-i sprijinul din Consiliul Local. Rezultatul? Ei se ceartă pe bani și pe putere, dar orașul e pe cale să intre în blocaj, cel mai bun exemplu fiind ce s-a întâmplat la ședința de săptămâna trecută.

În anumite medii, primarul Necula, proaspăt dat afară din PSD după ce l-a susținut pe Mircea Diaconu la prezidențiale (scorul spune multe, apropo), vrea să răspândească ideea că cearta cu baronul a pornit nu doar de la criticile sale despre împărțirea fiscal-bugetară a Guvernului, ci și de la faptul că Dragoș Benea i-ar fi cerut niște favoruri de ordin economic și că el s-ar fi opus, brav și corect fiind, astfel încât baronul s-a supărat pe el și a început să îi facă nasoale: cu bugetul, cu avizele de la ministere, cu majoritatea politică și așa mai departe.

Ca să lămurim și povestea asta, Cosmin Necula a livrat tot ce i-ar fi cerut Dragoș Benea dacă e să ne uităm pe documente, iar ceea ce vă povestesc acum este o exclusivitate.

Zvonurile că familia Benea intenționează să ridice în zona statuii lui Ștefan cel Mare un Buena Vista II (vest), spre Grădinița nr. 18, lângă mastodontul deja existent și construit cu tot felul de matrapazlâcuri care au fost povestite și pe la România Te Iubesc, nu sunt noi. Totuși, treaba s-a materializat în aprilie 2019, când chiar primarul Necula a semnat un certificat de urbanism pentru construirea unui imobil S+P+2 pe str. Mihail Kogălniceanu nr. 2, beneficiar fiind Central Design Development SRL. Mare atenție la timing, rețineți aprilie 2019.

Ce se mai întâmpla în aprilie 2019? Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) finaliza parcarea din spatele Catedralei Înălțarea Domnului despre care vă povesteam în iunie 2018 că încalcă prevederile Politicii de parcare, dar și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), documente strategice aprobate în Consiliul Local. Am mai spus-o și o repet: acolo ar trebui pur și simplu extins parcul printr-o amenajare a zonei, iar dacă vrem parcare, să o facem subterană, așa cum ne spun specialiștii. Spațiul public din mijlocul orașului trebuie oferit cetățenilor, pietonilor, nu mașinilor.

Cât a costat amenajarea din jurul Parcului Catedralei: peste 1,4 milioane lei! Rețineți și asta.

Întorcându-ne la Buena Vista vest, pentru suprafața de birouri și spații comerciale propusă este obligatorie asigurarea locurilor de parcare. Conform memoriului justificativ pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care va intra curând în Consiliul Local, 2 locuri de parcare sunt asigurate în amplasament, iar 16 au fost rezervate, în baza unui contract cu SSPM Bacău, fix în parcarea din spatele catedralei, amenajată cu 1,4 milioane de lei.

plansa cladire

Avizul de oportunitate pentru acest PUZ a fost emis la finalul lunii iunie 2019 și poartă semnătura aceluiași primar Cosmin Necula.

Să-ți tot faci clădire de birouri în acest fel în mijlocul orașului! Cumperi/faci rost de teren doar pentru clădire, dar nu trebuie să te gândești la parcaje subterane în amplasament și să mai ales bagi bani grei într-o astfel de construcție. Vine municipiul și îți face parcare la doi pași, acolo unde trebuiau amenajate alte funcțiuni urbane.

Societatea Central Design Development SRL a fost înființată în 2018 și este deținută 50-50 de Dobreci Irina și Extremis Muzinpres SRL, administrator numit fiind medicul Dobreci Daniel Lucian (care deține clinica Spinal Care), aportul fiecărei părți fiind de 383.400 lei. Extremis Muzinpres SRL este firma familiei Benea, asociați fiind părinții lui Dragoș Benea.

Ca fapt divers, această companie care va ridica Buena Vista vest își are sediul social pe str. Nicolae Titulescu nr. 31, exact acolo unde îl are și Luxor SRL, firmă la care Ionel Palăr (șeful PNL Bacău) are o participație de 50%. O nevinovată coincidență din seria blaturilor USL-iste.

Întrebare de baraj, apropo de “modernizarea circulației” precizată în memoriul tehnic: cum va da Poliția Rutieră aviz pentru aleea de acces perpendiculară fix cu trecerea de pietoni? Nu de alta, dar trecerea de pietoni nu apare în niciuna dintre planșele publicate pe site-ul primăriei.

buena vista 2

2 comentarii la “Parcare din bani publici construită de administrația Necula în întâmpinarea clădirii familiei Benea”

  1. FIVE 12 Noiembrie 2019 at 22:05 Permalink

    doi iepuri dintr o lovitura, bam, gimme five!

  2. adrian 26 Noiembrie 2019 at 00:41 Permalink

    stai linistit…vine USR cu Viziteu si ii rezolva!


Lasa un comentariu