În Parcul Cancicov, Earth Hour e forever

Sambata, 19 Martie 2016 | Bacau, foto | 3 comentarii

În câteva minute intrăm în Ora Pământului (Earth Hour), eveniment anual internațional menit să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, provocarea fiind simpla stingere a luminilor de care nu avem neapărat nevoie timp de o oră.

În urmă cu ceva ani, evenimentul ăsta mi se părea inutil, dar am mai crescut, am învățat și eu cum stă treaba cu poluarea și comportamentul uneori abuziv al oamenilor la adresa planetei, iar acum nu numai ca apreciez inițiativele de genul, ci și particip la ele.

Aplicând ideea asta pe plan local, singurul eveniment de care am auzit este cel al Ligii Studenților din Universitatea “Vasile Alecsandri”, care organizează o manifestare în fața Rectoratului.

Totuși, Ora Pământului e permanentă în multe zone din oraș care fie nu au făcut cunoștință cu iluminatul public, fie sunt uitate de cei care asigură mentenanța sistemului.

Una dintre aceste zone e Parcul Cancicov, loc lângă care stau și în care am crescut, unde bezna e la ordinea zilei. Dacă e să ne luăm după studiul MapMeHappy al RYMD sau după chestionarul despre un eventual City Break aplicat de Lucian Șerban aka Deferlări, Parcul Cancicov e unul dintre locurile preferate ale băcăuanilor.

Zic că municipalitatea ar merita un premiu pentru asta, nu glumă! Nu putem vedea pe unde mergem, alergăm sau pedalăm, însă suntem eco! :)

Fotografii realizate în urmă cu câteva minute.

bezna parcul cancicov bacau-1

bezna parcul cancicov bacau-2

bezna parcul cancicov bacau-3

3 comentarii la “În Parcul Cancicov, Earth Hour e forever”

  1. Terra 20 Martie 2016 at 00:01 Permalink

    Un eveniment cu biciclistii, ceva, nimic?

  2. Bogdan 7 Aprilie 2016 at 17:44 Permalink

    foarte economic, foarte ecologic… foarte frumos.


Lasa un comentariu