Parcul Cancicov, salvat astăzi pentru a patra oară de la scoaterea la mezat pentru activități comerciale

Vineri, 3 Mai 2019 | Bacau | Comenteaza

Vedeți toată zona aceasta vestică a Parcului Cancicov din spatele meu? Astăzi, pentru cea de-a patra oară în ultimul an, a fost salvată de drujbe și de dezvoltările comerciale propuse cu atâta încăpățânare de primarul Necula.

351CDCF8-824E-4558-8AF6-A3DD2AED9768

La ședința Consiliului Local de astăzi, proiectul de hotărâre privind închirierea a 15 terenuri din parc pentru funcționarea diverselor activități economice (terase, tarabe, tiribombe) a fost respins grație opoziției unite (PNL+subsemnatul), dar și viceprimarilor Ștefan (care anul trecut era pentru aceste închirieri, bine că s-a răzgândit) și consilierilor PMP. Cu toții am zis un nu hotărât transformării parcului principal al orașului în bâlci.

În schimb, voi spune mereu da unor lucruri constructive pe care le-am precizat și la ședință, dar și la încercările anterioare de scoatere la mezat a parcului:
– extinderea parcului pe terenul de circa 8.000 de mp din spatele clădirii în care funcționează Muzeul de științe ale naturii și Biblioteca județeană (iar de această propunere am de gând să mă țin până în pânzele albe!);
– amenajarea un skate park în zonă;
– îngrijirea mai atentă a parcului, mobilarea lui cu bănci și aparate de fitness;
– trasarea pistelor pentru biciclete acolo unde acest lucru este posibil;
– amenajarea unui traseu dedicat alergatului (circularul de 1,5 km);
– respectarea interdicției pentru traficul auto în parc (aici Poliția Locală trebuie să înceapă să își facă treaba);
– ridicarea câinilor comunitari care își fac de cap în continuare în spatele restaurantului;
– reglarea estetică a actualelor activități comerciale prin modificarea sau chiar încetarea autorizațiilor de amplasare (prelungite, apropo, chiar de administrația Necula în ultimii 3 ani, care susține că ar fi la limita legalității).

Într-un oraș cu din ce în ce mai mult gri, orice zonă verde trebuie conservată, îngrijită și pusă la dispoziția locuitorilor.

Lasa un comentariu