Primăria Bacău vrea să transforme Parcul Cancicov în zonă comercială, scoțând la licitație 35 de terenuri

Multe ticăloșenii s-au întâmplat și se întâmplă în continuare în Bacău din cauza administrației Necula, dar proiectul de hotărâre pe care tocmai l-am primit pe e-mail, asumat și semnat de viceprimarul Dragoș Ștefan, parcă le întrece pe toate: „aprobarea închirierii a 34 de loturi de teren situate în Parcul Cancicov”. Dacă acest proiect va fi aprobat, ne putem lua adio de frumusețea actuală, atât cât a mai rămas, a principalului punct de agrement din oraș.

Conform proiectului 32A, anunțat și introdus pe ultima sută de metri „peste ordinea de zi”, Primăria Bacău vrea să închirieze 34 de terenuri de pe aleile principale ale Parcului Cancicov, totalizând o suprafață de peste 1.300 de metri pătrați. Principalul argument al administrației Necula este, citez, atragerea de fonduri la bugetul local. Așa de mare să fie foamea de bani astfel încât să ajungi să înghesuiești 34 (mă rog, eu am numărat 35) de „cașcarabete” și tot felul de alte construcții pestrițe care să ocupe spațiile verzi și aleile de care cetățenii se bucură în cu totul și cu totul alt mod? Știm și vedem cu toții cât de urâte sunt puținele construcții care ocupă în acest moment aleile parcului.

Suprafețele ar urma să fie închiriate prin licitație publică, pe o perioadă de 5 ani, câștigătorii urmând să amplaseze module comerciale și terase modulare provizorii pentru activități de alimentație publică, comerț și activități artistice sezoniere (circ, concerte, parc distracții, festivaluri). Așadar, Parcul Cancicov urmează să devină un bâlci în toată regula. În plus, se pare că la urechile celor care conduc Primăria Bacău încă nu a ajuns legea care interzice folosirea animalelor de circ.

Parcul-Cancicov

Terenurile din Parcul Cancicov care vor fi scoase la licitație:

 • 1 x 450 mp;
 • 4 x 100 mp;
 • 3 x 80 mp;
 • 21 x 10 mp;
 • 6 x 6,25 mp.

Total: 35 de suprafețe care însumează peste 1.300 mp. Aparent, cei din primărie nici să numere nu mai știu.

E adevărat, Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor permite amplasarea de construcții ușaoare cu caracter provizoriu pentru activități de comerț și alimentație publică, dar numai în baza unei documentaţii de urbanism pentru întreaga suprafaţă a spaţiului verde şi cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde. Scrie la art. 18 alin. (7) din legea anterior menționată, prevedere trecută cu vederea, ca să vezi, în avizul de legalitate al secretarului Nicolae Ovidiu Popovici. Cum o documentație de urbanism aprobată pentru Parcul Cancicov nu există în momentul de față, proiectul de hotărâre propus nu respectă legea.

Așa cum anunțat deja pe grupul Verde de Bacău, nu numai că nu susțin acest proiect, dar mă opun radical transformării Parcului Cancicov în zonă comercială! Dacă proiectul va fi adoptat, voi cere Prefectului să atace hotărârea în contencios administrativ, iar dacă doamna Coșa nu va face acest lucru, voi fi eu cel care va depune cererea de chemare în judecată. Sper ca ai mei colegi diun opoziție să fie alături de mine.

De asemenea, invit grupurile locale interesate de protejarea mediului înconjurător și interesate de mai mult verde în Bacău să ia atitudine! Parcul Cancicov este în pericol și trebuie salvat. Ședința Consiliului Local va avea loc vineri, 30 martie, începând cu ora 12:30, la Centrul de Afaceri și Expoziții.

6 apus parcul cancicov bacau

10 thoughts on “Primăria Bacău vrea să transforme Parcul Cancicov în zonă comercială, scoțând la licitație 35 de terenuri

 1. De la un partid care a vandut toate padurile tarii ce alte asteptari sa ai? Au alergie la verde (si acum nu ma refer la blogul tau :)))?

 2. Este inadmisibil! Parcul Cancicov este o un loc placut de recreere pentru toti bacauanii. Au distrus insula si acum urmeaza asta? Sper sa nu se ajunga la asa ceva

  1. General Catering aka fam. Gherasim, coleg cu Dragos Stefan, initiator al proiectului?

 3. Ar trebui sa se respecte si cu strictete numarul de metri patrati. De obicei pe langa cascarabetea de 6mp mai pune vro 3 frigidere de suc si inca vro 2 tonete de inghetata chiar pe zona betonata/pietonala

 4. Ba, nu se poate asa ceva. Ia legatura cu cei din Verde de Bacau, ca sunt suficienti membri care au un cuvant de spus in orasul asta. Poate urecheste cine trebuie pe cine trebuie si se razgandesc mojicii.

 5. HA,HA,HA N-am vazut in Bacau gru9ur1 l0ca13 interesate de protejarea mediului inconjurator si interesate de mai mult verde in Bacau.Cu atat mai putin n-am vazut sa ia atitudine vreodata.Atitudine adevarata(proteste,manifestatii,demiteri de politruci,etc) ,nu vrajeala.

  Cred ca o sa se intample cum s-a mai intamplat in istoria asta blestemata a ultimilor 20 si ceva de ani a Bacaului.
  Cand 53fu1 de cl4n m4f1ot(sau Bul1ba54 cum vreti sa-i spuneti) bacauan v-4 4buz4t si v-4 5pu5 ca nu mai aveti
  Parculetul Copiilor s-4 t4cut c0mpl1c3 si s-4 4ccept4t ingramadirea in f1gur4ti4 aia de parculet D1v3rt1sc0m.
  Acum din cauza ca bul1b4sul numarul 2 al Bacaului nu a r3us1t sau nu 4 vrut sa lichideze complet primul cl4n m4f1ot n05talg1c11 pr1mulu1 bul1ba54 l-au votat pe p10nu1(ca l0c0t3n3nt nu-1 putem spune)primului bul1ba54 la conducere.Asa ca dupa ce ati fost din nou 4buz4t1 s1 v1 s-4 luat si Insula de Agrement 4t1 fost 1ngr4m4d1t1 in Parcul Cancicov.Si ca lucrurile sa fie MINUNATE CA DE OBICEI IN BACAU veti 5f4rs1 ingramaditi de p1on11 cl4nulu1 m4f10t intr-un coltisor din Cancicov.Apropo stii cumva B4c4ul s-a infratit cu Carac41u1?Ca mie mi se pare ca B4c4ul e fratele mai mare al Carac41u1ui.

 6. Domnilor edili! Dupa ce regimul trecut a ciuntit acest parc cum a vrut(cu puterea celui care conduce) veniti domniile voastre sa aplicati acelasi principiu? Mi se pare o obraznicie fara margini la adresa bacauanilor.Va rog sa nu ne subestimati.Nu suntem masa de manevra,buni doar sa dam votul,indiferent carui partid.In asemenea probleme consider necesar sa fie consultata populatia orasului.Incaodada,nu ne subestimati!

  1. BLA BLA BLA DAAAAAAAAAAAAA le tremura t4r4n0il0r astora din M4F14 DE LA BACAU chilotii de frica voastra.

   Chiar nu v3d3t1 ca v4 4buz34z4 si de Paste(respectiv Florii)pr1v4ndu-v4 de a9a la robinete?Chestia asta cu a9a pute de la o posta a R4ZBUN4R3 M4F10T4.
   Cam m4r1 co1nc1d3nt313 sa aiba loc 4v4r11 chiar inaintea unor sarbatori
   8 Martie,acum Pastele Catolic(respectiv Floriile ortodoxe).
   E si o vorba in popor:”co1nc1d3nt3l3 nu sunt deloc intamplatoare”.
   Mai ales cand co1nc1d3nt3l3 sunt puse la cale de niste gh10l84ni p4rv3n1t1 l4c0m1
   cu 1nt3l3ct rud1m3nt4r.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *