Părerea mea despre situația decontării transportului pentru elevi

Vineri, 24 Mai 2013 | Pareri personale | Comenteaza

Chestiunea decontării cheltuielilor de transport ale elevilor din bugetul Ministerului Educației este o problemă importantă, dar care, zic eu, trebuie privită din mai multe unghiuri. E simplu să deschizi word-ul, să scrii un comunicat de presă conținând trei construcții cu un limbaj de lemn și o frază prin care să condamni Ministerul.

Cristea Alin a cerut cinci puncte de vedere din rândul seniorilor Consiliului Național al Elevilor. Una dintre aceste cinci poziții este a mea și arată în felul următor:

Eu cred că această problemă nu trebuie și nici nu poate fi abordată într-un mod simplist. Poziția reprezentanților Consiliului Național al Elevilor este, zic eu, hazardată și totodată lipsită de cunoașterea pe fond a problemei. Înainte de a trimite un comunicat de presă, actualii CNE-iști, succesorii mei dacă vreți, dar și elevii, în general, ar trebui să știe că e absurd ca Ministerul Educației Naționale să deconteze anul acesta abonamente sau bilete de 6 ori mai scumpe decât anul trecut.

Tu pui la dispoziție un buget, însă peste noapte afli că biletele sunt mult mai scumpe decât în anul școlar precedent. De unde bani?

Celelalte puncte de vedere, care se rezumă la “bravo CNE pentru atitudine”, le puteți citi pe blogul lui Alin.

IMG_9867

Lasa un comentariu