Păreri şi fotografii de la Revelionul presei

Ne-am adunat aseară, la Pensiunea Perla, majoritatea celor care suntem activi în mass-media locală: jurnalişti, bloggeri, cameramani, fotografi, plus câteva figuri din viaţa politică băcăuană. Am mâncat, am băut şi ne-am hăhăit împreună la Revelionul presei băcăuane. Chitaristul a fost excepţional, dar parcă prea insistent cu ritmurile rock. Porcul la proţap a fost de nota zece, însă vinul fiert cam slăbuţ.

Petrecerea a început cu stângul, cu nişte „meciuri de box” care nu îşi aveau locul. Revelionul înseamnă sărbătoare şi nicidecum locul unde să ne smiorcăim. Referitor la prima jumătate de oră a evenimentului, am avut noroc de pluguşorul lui Broşteanu, care a mai înveselit atmosfera. Jos pălăria pentru echipa viitorului Impuls TV. Tineri şi frumoşi, au dansat şi au cântat toată seara.

Este primul an în care bloggerii sunt atât de numeroşi. Puţin reţinuţi în a se manifesta, dar cu chef de vorbă. Cel puţin aşa am fost eu şi cei de la masa mea: Florin şi Marius. Microrevelionul jurnaliştilor şi al bloggerilor a fost un bun prilej pentru cei bătrâni, în sensul în care am observat că o mare parte dintre ei au încercat să le „injecteze” celor tineri niscaiva poveşti şi conspiraţii. Nu-i nimic. Tac, ascult şi ţin doar ce cred că este bun şi corect.

Am încercat să mă abţin, dar nu am reuşit: se vedea de la o poştă greaţa cu care unii îşi zâmbeau. De ce se întâmpla asta într-un cadru nonformal, voi scrie zilele următoare, când ne vom raporta la petrecerile ziariştilor de acum câţiva ani, când aceştia nu puneau botul la ura şi interesele patronului.

8 thoughts on “Păreri şi fotografii de la Revelionul presei

 1. Te admir mult, si pe tine, si blogul tau. Tocmai de aceea, nu ma pot abtine sa nu iti spun ca judeci gresit atunci cand spui ca e „smiorcaiala” sa-ti aduce aminte de niste oameni care au insemnat mult in viata ta si nu mai sunt. Da, Revelionul inseamna distractie, dar nu se poate sa treci cu usurinta peste disparitia unor colegi, a unor prieteni, a unor oameni speciali. Nu te judec si nici nu iti tin lectii de morala. Poate esti prea tanar sa intelegi asta, dar nici tu nu mai judeca cu atat asprime! In viata, echilibrul este extrem de important!

  PS Daca nu ai sa publici comentariul, nicio suparare. Mesajul e doar pentru tine.

 2. nu am inteles faza cu microrevelionul la care s-au adunat „majoritatea celor care suntem activi în mass-media locală” ??? pai daca a lipsit realitatea tv, trustul dsa(care face cat jumatate din presa locala) ziarul de bacau, 1 tv bacau …care majoritate activa mass-media locala sunteti voi ? si ma lasi cu dinozaurii din presa.de asta nici nu mai sunt activi, punct.

 3. 1. un cameraman de la 1 tv bacau NU INSEAMNA 1 TV BACAU.
  2. Bibire nu inseamna zdb.
  3. jumatate de presa , adica trustul dsa (care are ziar,tv si radio daca nu stiai )nu a fost.
  DECI ?

 4. @ gaby . da cine face presa dupa capul tau ? sau nu stii inca sa citesti ? de ce mai comentati bree?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *