Pârtia de schi de la Slănic Moldova ar putea fi gata pânâ la sfârșitul anului 2013

Miercuri, 3 Iulie 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Mai țineți minte că la finele anului 2011 am scris că a fost semnat contractul de finanțare pentru Schi Parc Slănic Moldova? Mulți dintre voi ați fost sceptici și oarecum pot să vă înțeleg, dar iată, lucrurile n-au stat pe loc și este foarte probabil ca la sfârșitul acestui an să schiem la Slănic Moldova, în județul Bacău.

Lucrările la pârtia de schi de la Slănic Moldova sunt foarte avansate și sperăm ca până la sfârșitul lui 2013, băcăuanii și nu numai ei să se bucure toate facilitatile sale. – Dragoș Benea, președintele CJ Bacău

partie de schi slanic moldova

Fiind în curs de amenajare pe versantul nordic al Munților Nemira, pârtia de ski de la Slănic Moldova va avea o lungime pe înclinare de 1400 m și o lățime medie de 38 m, cu punctul de plecare la altitudinea de 714,2 m și cu punctul de sosire la altitudinea de 484, 92 m, în zona unde va exista o stație inferioară a instalației moderne de telescaun. Capacitatea maximă de primire va fi de 693 de schiori/zi.

Valoarea totală a proiectului este de 5 700 000 de euro, din care doar 2 600 000 contribuţia Consiliului Judeţean Bacău.

Semnare proiect partie de schi slanic moldova (4)

Pârtia va fi prevăzută cu:

  • instalație de transport cu cablu de tip telescaun;
  • instalație de înzăpezit artificial;
  • mașină de bătut zăpada;
  • instalație de iluminat pentru nocturnă;
  • o clădire anexă (casă de bilete, garaj pentru mașina de bătut zăpada);
  • parcare auto.

De asemenea, Consiliul Județean Bacău a organizat și un serviciu de salvamont.

Slanic Moldova

În altă ordine de idei, dar tot legat de Slănic Moldova, Consiliul Județean a votat studiul de fezabilitate și acordul de parteneriat între CJ și Primărie pentru construirea unui complex de agrement din fonduri europene.

Valoarea proiectului se ridică la aproape 8 milioane de euro și cuprinde un patinoar de 433 mp, un parc pentru role, un centru de agrement de 8000 mp, un teren de sport, tribune, locuri de joacă, clădiri, alei, spații verzi și un centru pentru relații cu turiștii.

Lasa un comentariu