Particip la Maratonul Dezvoltării Durabile, în Satul Prunilor

Miercuri, 5 Septembrie 2012 | foto, Pareri personale | Comenteaza

Săptămâna aceasta mi-o petrec în Satul Prunilor (jud. Dâmbovița), unde Fundația Terra Mileniul III și Asociația ALMA-RO organizează Școala de vară Maratonul Dezvoltării Durabile, în cadrul proiectului Energizing Development, finanțat de Comisia Europeană și Ecorom Ambalaje S.A.

Politicile publice de mediu și dezvoltare reprezintă piatra de temelie, ca să zic așa, a acestui eveniment. Primele zile s-au dovedit a fi, cel puțin pentru mine, foarte interesante și utile, căci toate noțiunile pe care le dobândesc aici fac trimitere către domeniul pe care îl voi aborda în facultate, administrație publică.

Lăsând la o parte denumirile ochioase ale celor șase module de instuire (politici de mediu și dezvoltare, schimbări climatice și energie, biocombustibil, managementul deșeurilor, transportul durabil, protecția pădurilor), sunt captivat de maniera pragmatică și realistă în care trainerii realizează sesiunile de instruire.

Avem 5-6 ore de cursuri pe zi, invitați speciali, filme documentare, dar și activități care ne pun la încercare din punct de vedere fizic, (treasure hunt, spre exemplu). Invitații din primele două seri au fost Roxana Bucată de la TOTB.ro, care ne-a vorbit despre jurnalismul de mediu, respectiv Semida Durigă și Liviu David de la Next Advertising. Aceștia ne-au prezentat cele mai interesante campanii sociale desfășurate de agenția lor de publicitate, dar și câteva aspecte ce țin de culisele pieții de publicitate.

Vă voi ține la curent cu ce se întâmplă aici. Acum, vă las cu fotografii din primele 3 zile.

Lasa un comentariu