Pe hârtie, Spitalul Municipal e gata, iar blocurile cu bulină roșie din centru sunt deja reabilitate

Luni, 29 Mai 2017 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Astăzi am atras public atenția asupra includerii unor date false, fără vreo legătură cu realitatea, în lista investițiilor publice finalizate sub noua administrație. La un an de mandat, administrația Necula induce în eroare băcăuanii, susținând în documentele oficiale că a finalizat Spitalul Municipal și o serie de alte investiții. 

În raportul final privind execuția bugetară pe anul 2016 la nivelul municipiului Bacău, întocmit și semnat de primarul municipiului Bacău, este prezentată, la pagina 14, o listă ce include 19 obiective de investiții finalizate. Printre ele se regăsesc cel puțin 6 investiții care nu doar că sunt departe de a fi realizate, ci se află în execuție sau, mai grav, lucrările încă nu au fost demarate:

 • construirea Spitalul Municipal;
 • consolidarea imobilului din str. Mărășești nr. 10;
 • consolidarea imobilului din str. Mărășești nr. 4;
 • consolidarea imobilului din str. Mărășești nr. 7;
 • consolidarea imobilului din str. Mărășești nr. 9;
 • consolidarea imobilului din str. Mărășești nr. 12.

Aceste 6 minciuni sunt vizibile din avion, iar includerea lor în contul de execuție bugetară pe anul trecut nu arată decât faptul că, depășită fiind de situația din teritoriu de care cetățenii sunt profund nemulțumiți, administrația primarului Cosmin Necula își trece în lista de realizări niște investiții care sunt departe de a fi gata și funcționale. Lucrările la spital sunt în continuare în impas, iar blocurile cu risc seismic I din centrul orașului nu beneficiază nici la această oră de proiecte tehnice pentru a putea fi începută consolidarea acestor imobile. Oricum, trebuie să verificăm dacă și ce plăți au fost făcute pentru aceste investiții realizate doar pe hârtie.

investitii finalizate 2016 primaria bacau

Votat în ședința ordinară de azi, 29 mai 2017 a Consiliului Local al municipiului Bacău, proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului local pe anul 2016 scoate în evidență neperformanța administrativă a Primăriei Bacău în special pe zona de investiții publice locale.

De pildă, în timp ce cheltuielile bugetare inițiale (planificate la începutul anului la votarea bugetului) ale secțiunii de dezvoltare erau de 94.538.130 lei, situația finală a plăților la final de an este dezastruoasă: 19.995.931 lei. Așadar, investiții de peste 75 de milioane de lei care au fost planificate și care nu au fost realizate: impas la Insula de Agrement, străzi nemodernizate, instituții de învățământ nedotate corespunzător, blocuri nereabilitate, igienizări puțin vizibile și așa mai departe.

Concluzionând, îi solicit public primarului Cosmin Necula și majorității PSD-ALDE-PMP ce se află la conducerea orașului să strângă rândurile în aparatul de specialitate, format din sute de persoane remunerate din bani publici, și să îl pună la treabă, cu termene și obiective clare, enunțate public și vizibile contribuabililor băcăuani.

spitalul municipal bacau inaltime

2 comentarii la “Pe hârtie, Spitalul Municipal e gata, iar blocurile cu bulină roșie din centru sunt deja reabilitate”

 1. stan 30 Mai 2017 at 16:41 Permalink

  Sfarsit pagina 14 = inceput pagina 15
  Tot copy-paste?

 2. Ionut 3 Iunie 2017 at 15:02 Permalink

  Trebuie cat mai rapid inceperea organizarii unui referendum pentru demiterea acestui primar incompetent, daca nu facem nimic o sa pierdem 4 ani de dez oltare a bacaului.


Lasa un comentariu