Pescăruşi, pe Lacul Bacău II

Luni, 23 Aprilie 2012 | Bacau, fotbal, Video | 2 comentarii

Lacul Bacău II, unul dintre cele mai mari lacuri de pe raza oraşelor româneşti, a rămas la sfârşitul anului trecut fără apă din cauza unor lucrări la baraj, prilej cu care au fost cărate toate gunoaiele ce pluteau de ani buni de zile. Acum, în zonă miroase mult mai bine, iar apa este suprinzător de albastră. Trec des prin zonă cu bicicleta, iar de curând am apucat să iau şi câteva imagini.

Aria de Protecţie Specială Avifaunistică “Lac Bacău II” este delimitată de cartierele Şerbăneşti şi Gherăieşti şi ocupă nu mai puţin de 202 ha din teritoriul municipiului Bacău. Acum, că lacul este mai curat, sper că grataragii de la coada lacului şi iubăreţii care ţintesc zona să nu mai arunce tot felul de ambalaje şi peturi în apă. Pace!

2 comentarii la “Pescăruşi, pe Lacul Bacău II”

  1. Dhyana78 24 Aprilie 2012 at 00:00 Permalink

    N-ar fi rau daca orasul (sau o companie privata) ar face un parc pe linga lacul acesta. Cu banci, iarba, si locuri de joaca pentru copii si catei:-) In spate la mall, pr toata lungimea lacului. Ar trebui sa ne fie mandra (to be proud) de orasul si de lacul nostru, dar n-am prea vazut acest sentiment!!!


Lasa un comentariu