Pesediștii au transformat Consiliul Local într-un câmp de luptă. Pe banii și pe nervii noștri

Vineri, 8 Noiembrie 2019 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Ce s-a petrecut azi în Consiliul Local este o rușine. După ce la ședința de săptămâna trecută nu au fost epuizate toate proiectele de pe ordinea de zi din cauză că sala era rezervată de alții (problema primarului și a secretarului), astăzi ne-am întrunit din nou, însă și de această dată fără a duce ședința la capăt.

La un moment dat, când nu le-au ieșit niște scheme la vot cu desemnarea reprezentantului municipiului în GAL-ul pentru zona defavorizată Letea-Izvoare (unde vor intra fonduri europene de 7 milioane de euro, iată și miza), consilierii PSD au părăsit sala împreună cu cei de la PMP. Nu e prima oară când pesediștii, mânați de doamna Breahnă Pravăț, își iau jucăriile și pleacă din Consiliul Local după ce nu le ies combinațiile stabilite la partid.

Astfel, ședința s-a suspendat pe fondul lipsei de cvorum în sală. Consecința: câteva subiecte foarte importante și urgente au rămas, din nou, suspendate pentru o ședință viitoare: termoficarea orașului, colectarea selectivă a gunoiului (pentru a cărei nerealizare plătim lunar penalizări la Fondul de Mediu – circa 1 milion de lei anul acesta) etc. Asta în condițiile în care reprezentanții SOMA și ai Thermoenergy erau în sală, așteptând 5 ore până la acest trist deznodământ.

De menționat e că tot pesediștii, la începutul ședinței, au schimbat în bătaie de joc ordinea de zi, punând aceste probleme la coadă și urcând sus pe listă chestiuni precum modifucarea numelui unei străzi. Cică asta ar fi de mare interes pentru cetățeni…

De unde și de ce acest circ de pe urma căruia cetățenii au de suferit? Simplu: gâlceava dintre primarul Necula și consilierii PSD+PMP (+ALDE din când în când) a atins un nivel toxic, care blochează desfășurarea ședințelor și implicit serviciile publice de bază ale orașului. Au transformat Consiliul Local într-un câmp de luptă – pe banii și pe nervii noștri. Timpul trece, leafa merge, orașul stagnează.

Am făcut apel la rațiune, aproape că i-am implorat pe consilieri să nu părăsească sala, dar se pare că sunt mult mai importante ordinele de la partid decât termoficarea și gunoiul. Și așa au de gând să o țină până la alegerile locale! Praful se va alege dacă nu vor trata acest conflict politic cu mai multă responsabilitate! Certurile de la PSD nu au ce căuta în Consiliul Local și nici nu trebuie să afecteze treburile curente ale orașului.

consiliul local bacau noiembrie 2019

1 comentariu la “Pesediștii au transformat Consiliul Local într-un câmp de luptă. Pe banii și pe nervii noștri”

  1. Joan 9 Noiembrie 2019 at 00:30 Permalink

    6-7 luni mai au si zboara, REZISTA, suntem alaturi de tine!


Lasa un comentariu