Peste 150 de organizații vor participa weekend-ul viitor la ONGFest 2013

Duminica, 12 Mai 2013 | Bucuresti, stiri | 1 comentariu

Aflat la cea de-a patra ediție, ONGFest – Târgul Economiei Sociale va reuni între 17 și 19 mai, în Parcul Tineretului din București, 150 de asociații, fundații și cooperative sau case de ajutor reciproc din toate regiunile României.

Toate cele 160 de corturi, ce urmează a fi amplasate pe aleea principală, sunt ocupate. Pe parcursul ONGFest 2013, vor avea loc nu mai puțin de 35 de momente culturale și artistice, dar și 23 de seminarii pe diferite teme, toate puse la cale de organizațiile prezente la târg.

ongfest 2013

Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania – ONGFest este cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic si voluntar, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

Organizat anual, ONGFest isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

Printre oamenii care susțin ONGFest se numără jurnalista Melania Medeleanu, medicul Raed Arafat și solistul Adrian Despot.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” și este implementat de FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile), în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Universitatea București – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises și Centrul Național de Pregătire în Statistică și confinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Personal, am fondat și conduc un ONG (Divanul AdBlog), activez în cadrul Asociației “Desenăm Viitorul” și, de-a lungul timpului, am fost implicat în numeroase proiecte ale societății civile. Dacă îmi va permite timpul, și voi face tot posibilul ca asta să se întâmple, voi participa săptămâna viitoare la ONGFest.

E foarte tare să vezi atâtea organizații non-guvernamentale la un loc!

parcul tineretului bucuresti 2013

1 comentariu la “Peste 150 de organizații vor participa weekend-ul viitor la ONGFest 2013”


Lasa un comentariu