Petiție: pistă pentru alergători în Parcul Cancicov. Sunt pentru și o susțin!

Duminica, 6 Septembrie 2020 | Bacau | Comenteaza

Pe 20 iulie, aproximativ 240 de băcăuani cărora le place să facă mișcare au depus la Primăria Bacău o petiție prin care solicită analizarea oportunității realizării unei piste de alergare în Parcul Cancicov.

În loc să citească cu atenția petiția de o pagină, oamenii din subordinea lui Necula au trimis oamenilor un răspuns anapoda, făcând pe proștii (nu zic că ar fi) și menționând pistele pentru biciclete plănuite pe Traseul tineretului și sportului pentru care m-am luptat odată cu Planul de mobilitate urbană. Așadar, fără nicio legătură cu subiectul petiției depuse de Oleaca de Biciclisti.

În mod normal, când primești o petiție semnată de sute de cetățeni, ar trebui să nu stai pe gânduri și să chemi la discuții reprezentanții respectivului grup de inițiativă – așa ar proceda orice administrație deschisă ideilor din comunitate. Dar nu e cazul de așa ceva când vorbim de autoizolatul de cetățeni Necula.

Această idee de amenajare a unei piste din tartan (cauciuc) pentru alergători în Parcul Cancicov nu este una nouă și nici nu ar necesita un efort financiar mare din partea municipalității: sub 50.000 de euro. Iar beneficiile ar fi imense pe termen mediu și lung. Eu nu doar că o susțin, dar am și menționat-o în programul meu pentru Bacău încă de la sfârșitul anului trecut la capitolul 18: Sportul ca stil de viață și catalizator al comunității.

Parcul Cancicov are nevoie și să fie îngrijit, și de extindere spre vest, dar și de facilități dedicate băcăuanilor care ies să facă mișcare în natură, din ce în ce mai mulți de la un an la altul. Trebuie să încurajăm stilul de viață sănătos, iar asta să fie o politică locală, cu soluții și proiecte concrete la nivelul Primăriei Bacău, nu doar cu declarații și fotografii pe Facebook.

petitie pista alergare parcul cancicov bacau

Lasa un comentariu