Băcăuanii vor piste pentru biciclete

Miercuri, 7 Mai 2014 | Bacau | 1 comentariu

Când sunt pus în fața acelei întrebări cu lucrurile pe care le-aș lua cu mine pe o insulă pustie, bicicleta ar fi în capul listei. Atât de mult îmi place să merg cu bicicleta, de care și acum îmi este dor. Dacă pe străzile din București pedalatul este aproape imposibil, Bacăul nu e la mare distanță. Chiar dacă toate arterele principale sunt în curs de modernizare, pistele pentru biciclete nu se regăsesc, din păcate, printre planurile Primăriei Bacău.

kristofer pe bicicleta

Facts:

Pentru că nu se mai poate, în urmă cu două săptămâni am lansat Băcăuanii vor piste pentru biciclete, inițiativa despre care vorbeam mai sus. Primul pas a fost crearea unei pagini de Facebook, aceasta acumulând până în momentul de față peste 1.200 de like-uri. Va urma o petiție, marșuri, flashmoburi, videoclipuri virale și, sperăm noi, mese rotunde cu autoritățile locale pentru găsirea de soluții. Avem și noi câteva.

bacau biciclisti

De ce vrem piste pentru biciclete în municipiul Bacău?
– Pentru că băcăuanii merită să circule pe străzi în siguranță;
– Pentru reducerea numărului de accidente rutiere;
– Pentru încurajarea băcăuanilor să facă sport;
– Pentru mai puține mașini în trafic;
– Pentru reducerea poluării;
– Pentru reducerea aglomerației din mijloacele de transport în comun;
– Pentru economii;
– Pentru mai mult confort.

Extras din manifestul de pe Facebook: Nu avem de gând să protestăm și să blamăm autoritățile, ci să aducem factorii responsabili la aceeași masă pentru găsirea de soluții. Să băgăm Bacăul în rândul orașelor europene!

Dacă lucrurile ne ies așa cum trebuie, mie și partenerului de inițiativă Mihai Costi, săptămâna viitoare va avea loc un eveniment de susținere a acestei inițiative: un tur al Bacăului pe biciclete, organizat sâmbătă, 17 mai, împreună de Fundația de Sprijin Comunitar și partenerii noștri, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului. 99% e stabilit. Sperăm ca vremea să țină cu noi.

Sper ca demersului nostru să ni se alăture nu numai bikerii din Bacău, dar și cluburile de cicliști și asociațiile “verzi”. Orice ajutor este binevenit și în interesul tuturor băcăuanilor!

bacauanii vor piste pentru biciclete logo

1 comentariu la “Băcăuanii vor piste pentru biciclete”

  1. Alex 8 Mai 2014 at 22:48 Permalink

    Chiar consider ca e o idee buna sa puna si in bacau o pista pentru biciclisti. Asa nu mai riscam sa fim calcati de soferi pe strada… si scapam si de injuraturi :)


Lasa un comentariu